Brøndby-hooligan dømt for årelange overgreb på flere drenge

En 29-årig mand fra hooliganmiljøet i Brøndby er onsdag blevet idømt en forvaringsdom ved Retten i Glostrup.

Den 29-årige Brøndby-hooligan Kevin Adrian Werner idømmes forvaring for vold, trusler og årelange voldtægter begået mod en række drenge og unge mænd.

Retten i Glostrup har afsagt dom onsdag eftermiddag.

Han var klædt helt i sort, da han fik sin dom i et fyldt retslokale. Mange pårørende var mødt op for at overvære dommen. Det samme var personer fra hooligan- og rockermiljøet.

Der var langt fra plads til alle, så mange blev afvist i døren af politiet, der var mødt talstærkt op.

Mange års overgreb

Kevin Adrian Werner var tiltalt for over 1300 tilfælde af seksuelle overgreb mod 15 drenge og unge mænd. Den yngste var 14 år, da overgrebene begyndte.

Den dømte kendte mange af sine ofre gennem hooligan-miljøet omkring fodboldklubben Brøndby IF, hvor han var en stiftende og ledende figur i grupperne BHD (Brøndbys Hårde Drenge) og BHY (Brøndbys Hårde Yngre).

Grupperne udgjorde et hårdt miljø med vold og stoffer og tætte bånd til rocker- og bandemiljøet. Men også et miljø med tætte kammeratskaber, ekstrem grad af loyalitet og en fælles forståelse af, at man ikke sladrede til politiet.

Det var med specialanklager Morten Frederiksens ord ”et perfekt miljø” for Kevin Adrian Werner til at finde sine ofre.

Han knyttede tætte bånd til de unge drenge, som så op til ham og frygtede ham. Drenge som vidste, at man ikke sagde lederen imod, og at man aldrig gik til politiet.

Hvad er forvaring?

Foruden livstid er forvaring den eneste sanktion i dansk strafferet, der er uden tidsbegrænsning.


Den dømte løslades først, den dag en domstol vurderer, at vedkommende ikke længere er til fare for samfundet.


Tre kriterier skal være opfyldt, før en person kan idømmes forvaring:


Den dømte skal være skyldig i en alvorlig voldsforbrydelse, alvorligere trusler eller brandstiftelse eller forsøg herpå.


Den tiltalte skal antages at frembyde nærliggende fare for andres liv, legeme, helbred eller frihed. Denne antagelse skal baseres på karakteren af det begåede forhold og oplysningerne om gerningsmandens person, herunder navnlig om tidligere kriminalitet.


Anvendelse af forvaring skal findes påkrævet for at forebygge denne fare.


Anmeldt efter skudepisode

Men til sidst gik flere af dem til politiet. Nedbrudte og traumatiserede. Der var gået otte år siden de første overgreb i anklageskriftet. De havde ikke mere at miste, lød det 2. juni i anklagerens afsluttende bemærkninger.

Det begyndte 5. februar 2021 med en skudepisode i Brøndby. På stedet mødte politiet Kevin Adrian Werner, kendt fra politiets hooliganregister og – i denne sammenhæng – mindre domme for vold og narkotika.

Han blev i første omgang taget med som formodet gerningsmand. Men ret hurtigt viste det sig, at han nok var det tiltænkte mål for skyderiet, som politiet til dato ikke har opklaret.

Imens han befandt sig i politiets varetægt, mødte to drenge op på politistationen med deres mødre. De anmeldte Kevin Adrian Werner for overgreb, og han har siddet varetægtsfængslet lige siden.

Efter de første anmeldelser samledes hooligans og rockere med tilknytning til BHD og BHY til et møde om sagen.

Her blev ofre for den nu sigtede hooligan opfordret til at stå frem, hvilket nogle af dem også gjorde. Helt ekstraordinært fik de nu frit lejde til at tale med politiet.

Det var der flere, der gjorde. Andre meldte sig først, når politiet selv tog kontakt i forbindelse med efterforskningen. Det sidste kendte offer fandt først modet, da sagen mod Kevin Adrian Werner var begyndt ved Retten i Glostrup.

Nægtede sig skyldig

Her nægtede den tiltalte alle anklager. Han var slet ikke en voldelige person, sagde han, hvilket han godt kunne se virkede paradoksalt, når han nu brugte store dele af sin tid på at arrangere og deltage i aftalte slagsmål.

Men han havde dog seksuelle forhold til fem af drengene på samme tid, forklarede han. Han havde dybe følelser for dem og de for ham, hævdede han, men den slags forhold mellem mænd var ikke accepteret i det dybt homofobiske hooligan- og rockermiljø.

Selvom det sidste nok er korrekt, troede retten ikke på den tiltaltes forklaring.

Ifølge mentalundersøgelsen har han let ved at lyve og følger ikke samfundets regler. Han udviser dårlig dømmekraft og mangler impulskontrol. Han er overfladisk charmerende. Har afvigende og narcissistiske personlighedstræk og er præget af psykopatiske træk.

Eller som sammenfattet i anklagerens afsluttende bemærkninger: Han er psykopat, og han skal i forvaring, for ellers gør han det igen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik