Hooligan nægter sig skyldig i sag med stort politiopbud

Der ventes dom i sagen i begyndelsen af juni.

En 29-årig mand, der har spillet en ledende rolle i hooliganmiljøet omkring fodboldklubben Brøndby IF, nægter sig skyldig i samtlige tiltalepunkter mod ham.

Det oplyser hans forsvarer tirsdag ved Retten i Glostrup, hvor manden er tiltalt for en række grove seksuelle overgreb mod 14 drenge og unge mænd samt en kvinde, der er hans ekskæreste.

Den tiltalte har overfor politiet sagt, at han har haft sex med nogle af de forurettede, men at det var helt frivilligt. Det oplyser anklager Morten Frederiksen i retten. Størstedelen af anklagepunkterne har dog aldrig fundet sted ifølge den tiltaltes forklaring.

Senere tirsdag skal den tiltalte efter planen forklare sig i retten. Men retsmødet begyndte med, at anklageren læste op fra det 19 sider lange anklageskrift.

Rystede tilhørere

Den detaljerede gennemgang af meget grove og voldelige overgreb påvirkede tydeligt flere af de tilstedeværende i retten.

Fra tilhørerpladsen kunne der høres dybe suk og tunge vejrtrækninger. Efter få minutter blev det for meget for en mand og kvinde, som forlod retten.

Senere, mens anklageren gennemgik sagen, rejste tre mænd sig og forlod salen. Mændenes påklædning afslørede, at de har tilknytning til hooliganmiljøet omkring Brøndby IF. På vej ud råbte den forreste til den tiltalte, hvis navn her er udeladt på grund af navneforbud:

- Din fucking lille møgluder!

Retsmødet foregår under højt sikkerhedsopbud. Det vil blandt andet sige, at politiet er tilstede med fire betjente inde i retssalen og endnu flere udenfor. Politiet registrerede desuden alle tilhørere, før de fik lov til at komme ind i retssalen.

Den 29-årige mand er tiltalt for blandt andet vold, trusler og voldtægter begået mod 15 forskellige ofre, hvoraf flere var børn og unge fra fan- og hooliganmiljøet omkring Brøndby IF.

Den tiltalte har ifølge anklageskriftet brugt vold og trusler samt udnyttet sin fysiske eller psykiske overlegenhed til i årevis at begå voldtægter og andre seksuelle overgreb mod sine unge ofre.

Tre af ofrene var ifølge tiltalen under 15 år, da overgrebene begyndte.

Under anklagerens forelæggelse af sagen fremgik det, at tiltalte er blevet mentalundersøgt. Det viste, at han ikke er sindssyg, men er personlighedsmæssig afvigende og præget af psykopatiske træk.

Kræves idømt forvaring

Manden er tiltalt for forhold, der går tilbage til 2013, og varer frem til hans anholdelse 5. februar 2021. Anholdelsen skete i forbindelse med en skudepisode i Brøndby, hvor politiet mistænkte, at han kunne være indblandet.

Mens han var anholdt meldte to af de forurettede sig sammen med deres mødre til politiet og anmeldte manden for vold og voldtægt. Siden har han siddet varetægtsfængslet.

Anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi mener, at den 29-årige er så farlig, at han skal idømmes forvaring. Det er en sanktion uden tidsbegrænsning, som varer, indtil en domstol bestemmer, at den dømte kan løslades.

Der ventes dom i begyndelsen af juni.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik