Han blev iværksætter som 12-årig og drømte om millioner: I dag er drømmen gået i opfyldelse

Casper Blom har fra en tidlig alder været sikker på, at hans vej i livet var som iværksætter. Den overbevisning har i den grad holdt stik.

30-årige Casper Blom står i en tom lagerhal i Roskilde på 1000 kvadratmeter. På få dage skal den forvandles til den næste pop op-butik på stammen hos Reshopper – en markedsplads for brugt børnetøj, der ifølge medejer og topchef Casper Blom er Danmarks største inden for brugt børnetøj.

Med hans 30 år på bagen skulle man ikke nødvendigvis tro, at der lå mange års iværksættererfaring bag ham. Men sandheden er, at han trækker på de seneste 18 års erhvervserfaring som iværksætter.


Som barn drømte han om at blive direktør og millionær, og der skulle ikke gå længe, før drømmen gik i opfyldelse.

Som 12-årig etablerede han i 2005 sin første virksomhed med salg af brugte golfbolde, og det udviklede sig til en millionforretning.

- Dengang handlede det om at være selvstændig og styre sin egen tid. Der var jeg sikker på, at det handlede om at blive millionær, og at det var på grund af pengene, for så kunne man gøre, hvad man ville, siger han til TV 2.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Her ses Casper Blom som 19-årig i spidsen for onlinevirksomheden billigegolfbolde.dk.
Her ses Casper Blom som 19-årig i spidsen for onlinevirksomheden billigegolfbolde.dk.
Foto: Casper Blom

Nu er han gået fra de brugte golfbolde til brugt børnetøj hos Reshopper, der har over 250.000 brugere og i marts havde over 200.000 handler. Med årene fandt han ud af, at det ikke handlede om penge, men om at skabe en arbejdsplads, der fik ham til at gå smilende på arbejde hver dag.


- Jeg synes, det er rigtig vildt, hvor jeg er kommet til i dag. Ikke ud fra det økonomiske, men at jeg stadig den dag i dag, 18 år senere, laver noget, jeg synes er megasjovt. Jeg vågner stadig hver eneste morgen og glæder mig til at komme i gang med arbejdet.

Herunder kan du se TV 2 Nyhedernes indslag med den dengang 19-årige Casper Blom og hans iværksættereventyr med brugte golfbolde:

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mor med på iværksætterrejsen

Men rejsen siden 2005 har han ikke været på alene. Med sig har han haft sin mor, Nanna Blom, der nu har skiftet sin ”mor-løn” ud med rigtig løn som butikschef i den nyåbnede Reshopper i Valby.

- Han startede med at køre med legevognen og sælge æg fra vores høns og æbler fra haven. Allerede dengang vidste jeg godt, at der var en købmand i ham, fortæller hun.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Nanna Blom har nu fået titlen som butikschef i den nyåbnede afdeling af Reshopper i Valby.
Nanna Blom har nu fået titlen som butikschef i den nyåbnede afdeling af Reshopper i Valby.
Foto: TV 2

Hvordan er det at være mor og søn i den her drøm, der startede som 12-årig, om at blive millionær og forretningsmand?

- Der er både ulemper og bestemt også fordele. Fordelene er klart, at det er en, man kan stole på, og man har nemmere ved at forstå hinanden. Ulemperne er, at vi også skal være mor og søn, når vi har fri, siger Casper Blom.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Casper Blom som 12-årigt avisbud.
Casper Blom som 12-årigt avisbud.
Foto: Casper Blom

Selvom de både skal pleje relationen som mor og søn og som kollegaer, har de ikke oplevet at være uvenner eller have fået nok af hinanden, forklarer Nanna Blom.

- Vi kan sagtens være uenige, og så er vi bare enige om ikke at være enige. Så skal vi bare have nogle dage til at tænke over det, og så vender vi tilbage og drøfter det igen. Så kan det være, at den ene eller anden er kommet på andre tanker eller har fået nye idéer.

Flere unge bliver iværksættere

Casper Bloms vej i livet ser ud til at spejle den, som flere og flere unge vælger i dag.

Ifølge Danmarks Statistik steg både antallet og andelen af 18-29-årige iværksættere fra 2010 til 2020.

I 2010 udgjorde den unge gruppe 16 procent af iværksætterne, og over de næste ti år voksede andelen til 21 procent.

Ligeledes steg antallet af unge, der valgte iværksættervejen, med 62 procent fra 2010 til 2020, hvor 4900 blev iværksættere.

Casper Blom valgte selv at springe studier over, efter at han havde fået studenterhuen på, men han ved ikke, om den samme vej er den rette for alle.

- Det var det rigtige for mig. Det er svært at sige, hvad der er det rigtige for alle. Det vigtigste er at følge det, der føles rigtigt nede i maven.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Som 12-årig startede Casper Blom sin første virksomhed med salg af brugte golfbolde, og siden har iværksætteriet ikke holdt pause.
Som 12-årig startede Casper Blom sin første virksomhed med salg af brugte golfbolde, og siden har iværksætteriet ikke holdt pause.
Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Når nu den 12-årige Casper Bloms drømme er opfyldt, så er spørgsmålet, hvad den 30-årige udgave nu drømmer om, at fremtiden byder på?

- I bund og grund drømmer jeg om det samme, som jeg gjorde dengang. At kunne blive ved med at være selvstændig og leve af det, jeg elsker, hver eneste dag. Hvis jeg stadig kan gøre det om 10 og 20 år, så synes jeg, at jeg har vundet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik