To knaster kan bremse dansk drøm om Formel 1 i København

Økonomi og politisk modstand kan sætte en stopper for planerne om et Formel 1-løb i København, men en af idémændene er optimistisk.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En gruppe anført af tidligere minister Helge Sander og rigmanden Lars Seier Christensen har gennem mere end tre år arbejdet på at skaffe Formel 1 til København i 2020.

Torsdag havde idémændene inviteret en masse danske interessenter til præsentationsmøde på D'Angleterre i København, og her lagde Helge Sander ikke skjul på sin optimisme.

Men der skal fortsat løsnes to hårde knuder, inden drømmen om at få motorsportens kongeklasse til den danske hovedstad kan blive til virkelighed.

 Der er to store udfordringer foran os. Den ene er at få samlet 300 millioner kroner, siger den tidligere minister med henvisning til budgettet for at kunne stå for arrangementet.

- Det andet er det rent politiske, men der har vi aftalt med både regeringen og Københavns Kommune, at det projekt, vi gør færdigt nu, præsenterer vi for dem begge 1. februar, og så tager de stilling til, om det er noget, de vil medvirke til.

Helge Sander vil ikke oplyse, hvor mange af de 300 millioner kroner, han har fået tilsagn om endnu fra investorer, men han siger, at han tror på det.

Organisationen bag Formel 1 (Formula One Management, red.) satser også på et løb i København i 2020, og derfor er det ifølge Helge Sander nu op til København at afgøre, om Formel 1 kommer til landet.

Hvad er næste skridt i processen?

- En gang i december skal vi have næste forhandlingsrunde med Formel 1 (organisationen, red.). Vi har mødt Formel 1 i London to gange og i Singapore, og her i december har vi fjerde runde, og den forhandling foregår i København. Men datoen er ikke endeligt fastlagt endnu, svarer Helge Sander.

På torsdagens møde var der både investorer, sponsorer, politikere, motorsportsfolk og repræsentanter fra Tivoli, Royal Arena og andre kulturtilbud i København.

Invitationen af sidstnævnte grunder i et ønske om at imødekomme Formel 1-ejernes strategi om, hvad Formel 1 skal være fremadrettet.

- Formel 1 ønsker ikke bare at være et motorløb fremover. Det skal være en byfest. De nye amerikanske ejere taler hele tiden om, at det skal være ligesom Super Bowl i USA. Det skal være en festival over en uge, forklarer Helge Sander.

Ud over København ønsker Formel 1-ejerne angiveligt at tilføje to yderligere nye byløb til løbskalenderen fra 2020, som skal være i London og New York.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
kort overblikket ejendomsvurderinger parcelhus

Samlet på ét kort: Nu kan du få overblik over alle ejendomsvurderinger

Birgitte Lundgren kommunaldirektør Rudersdal Kommune

Kommunaldirektør om voldtægtssag på skole: "Vi har fået mistanke om, at der er sket overgreb mod flere børn"

Vis mere