Meget kraftige tordenbyger på vej

Dagens tordenbyger i den østlige del af Danmark kan blive mere voldsomme end de jyske byger i går.

Det buldrer og brager i Nordtyskland, og det voldsomme tordenvejr har kurs op over Danmark med store mængder regn, masser af lyn og vindstød af stormstyrke.

Forventet regn lørdag den 15. juni.
Forventet regn lørdag den 15. juni.
Foto: Grafik / TV 2 Vejret

I går var det især i Jylland, at der kom kraftige byger. Tylstrup i Nordjylland fik i alt 46 millimeter regn, hvoraf de 37,4 kom på en halv time. Der var altså tale om dobbelt skybrud.

I dag vil de kraftigste byger optræde i den østlige del af landet, mens der generelt ventes under 15 millimeter i Jylland. I Aabenraa sendte en skypumpe to biler om på siden og på hovedet.

I dag er skypumper ikke sandsynlige, men kraftige vindstød vil kunne give ødelæggelser. Der er risiko for storm i vindstødene, og det kan især sende telte og pavilloner på ufrivillige flyveture. Bornholm, Sjælland, Lolland, Falster, Møn og det Sydfynske Øhav kan meget vel opleve vindstød af stormstyrke i dag.

Prognosen Harmonie fra DMI af vindstød klokken 17
Prognosen Harmonie fra DMI af vindstød klokken 17
Foto: Grafik / DMI

Tordenbygerne i den østlige del af landet kan resultere i mellem 25 og 50 millimeter regn, og nogle prognoser har faktisk endnu større regnmængder.

Dobbelt skybrud er igen en mulighed, men selv hvis det ikke sker, er det uvejr, vi får i dag, mere voldsomt end i går. Flere vil opleve voldsom torden og hidsige vindstød.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik