Mistanke om fusk eller sjusk: Derfor må fly fra Dubai ikke lande i Kastrup

Ifølge transportministeren har flyveforbuddet intet at gøre med den seneste uges debat om kendte danskeres rejser til Dubai.

Fra i nat og foreløbigt fem dage frem vil det ikke være muligt at flyve fra De Forenede Arabiske Emirater til Danmark. Regeringen har nemlig valgt at lave et flyveforbud.

Flyveforbuddet er et forsøg på at begrænse, at nye mutationer af coronavirussen spreder sig i Danmark.

Den 9. januar besluttede regeringen, at alle passagerer, der flyver til Danmark, skulle have en frisk negativ test for covid-19. Men der er nu opstået en mistanke om, at de test, der kan fås før udrejse fra Dubai i De Forenede Arabiske Emirater, ikke er pålidelige.

Fusk eller sjusk

Transportminister Benny Engelbrecht fortæller, at regeringen har handlet på baggrund af én konkret borgerhenvendelse. Hvad denne henvendelse nærmere går ud på, ønsker han ikke at gå i detaljer med.

- Men det drejer sig om, at der er en konkret mistanke om, der i forbindelse med de test, som er påkrævet for at kunne flyve til Danmark, er noget fusk eller på anden vis nogle unøjagtigheder, der gør man ikke kan være sikker på resultaterne fra de tests, der bliver foretaget i Dubai. Og det er vi nødt til at undersøge i dybden, siger han og tilføjer:

- Det kan jo ikke nytte noget, at folk stiger på et fly mod Danmark med en negativ covid-19 test, som så viser sig at være udført på en sjusket måde eller en måde, som bevidst er udført sådan, at den ikke er retvisende.

Mette Frederiksen med opsang til influencere og sportsstjerner

Netop Dubai har været et varmt diskussionsemne på det sidste. For mens coronarestriktionerne har været skærpet herhjemme, er flere danske sportsstjerner, iværksættere og influencere rejst mod sydligere himmelstrøg henover nytår, hvor alle ikke-nødvendige rejser ellers blev frarådet af myndighederne.

Det gælder blandt andre bokseren Mikkel Hvidt Kessler og hans kone, Lea Hvidt Kessler, som sammen med deres børn har nydt solen i ørkenstaten Dubai, hvor blandt andet restauranter, hoteller og indkøbscentre holder åbent. Det samme har fodboldspiller Nicklas Bendtner, bordtennisspiller Michael Maze og influencer Elvira Pitzner, mens iværksætter Martin Thorborg har været på Zanzibar.

Det fik tirsdag statsminister Mette Frederiksen til at sende en stikpille af sted mod de rejseglade danskere.

- Jeg tror, jeg skal pålægge mig selv lidt restriktioner, inden jeg udtaler mig om det, sagde hun.

- Der er en grund til, at verden er gået i rød, og at vi anbefaler, at folk ikke rejser ud. Der er en grund til, at vi over for alle, inklusive dansk erhvervsliv, som vi lever af i dette land, virkelig anmoder om, at vi ikke rejser ud, sagde hun videre under debatten.

Transportminister Benny Engelbrecht understreger dog, at flyveforbuddet ikke har noget at gøre med netop den debat.

- Nej, det der har haft indflydelse her er, at der har været en konkret borgerhenvendelse, som vi bliver nødt til at tage meget, meget alvorligt. Vi bliver nødt til at tage det her skridt for at beskytte vores samfund mod nye mutationer af coronavirussen.Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik