Nuttet video: Zoos nye isbjørneunge kommer ud for første gang

Der var mødt mange mennesker op for at se, da Zoologisk Haves første isbjørneunge i 20 år fik lov til at komme ud.

Den lille isbjørneunge blev torsdag for første gang lukket ud i anlægget i Zoologisk Have i København.

På usikre poter fulgte ungen efter sin mor, Lynn, for øjnene af det menneskehav, der var mødt op for at se den lille pelsklump, der kom til verden i december.

 
 
Foto: Mads Claus Rasmussen - Ritzau Scanpix

Fordi den stadig er så lille, er det for tidligt for den at komme over i det store, nybyggede isbjørne anlæg, fortæller Zoos dyrlæge Mads Berthelsen.

- Vi har en unge, der i naturen ville bruge de første fire måneder i en snehule med sin mor. Den her er kun tre måneder og er ikke rigtig klar til at gå i vandet og alle de andre udfordringer, der er i det nye anlæg, siger han til TV 2.

- Så vi har lavet en kravlegård her og fyldt bassinet op med halm. Det er et sikkert sted, hvor den kan komme ud, få noget luft og vænne sig til livet. Senere kan den komme over i det store.

Det betyder også, at det ikke bliver til nogen svømmetur for den lille ny - endnu.

Kønnet vides ikke

Det vides endnu ikke, om isbjørneungen er en han eller hun, fordi det stadig har været for tidligt at adskille den fra moderen.

- Men vi skal ind og have fat i den inden så længe, for man kan ikke se på afstand, om det er en han eller en hun. Når der er ro på, kan vi få vendt bunden i vejret på den, siger Mads Berthelsen.

 
 
Foto: Mads Claus Rasmussen - Ritzau Scanpix

Til den tid vil ungen ikke kun få et navn, men når man kender kønnet, kan Zoologisk Have samtidig begynde at planlægge, hvor den skal hen, når den om nogle år er klar til at komme ud og starte sin egen familie.

Første gang i 20 år

Der er en god grund til, at ungen blev vist stolt frem. Københavns Zoologiske Have har nemlig ventet mere end 20 år på den. Ikke siden 1996 har der været isbjørneunger i Zoo.

 
 
Foto: Mads Claus Rasmussen - Ritzau Scanpix

Isbjørnehunnen Lynn fødte egentlig to unger 1. december sidste år, men den anden døde kort efter fødslen.

Den anden har klaret sig godt, og dyrlægen tror, at den nok skal vokse sig stor og stærk.

 
 
Foto: Mads Claus Rasmussen - Ritzau Scanpix

- Den starter med at veje 500 gram – cirka to pakker smør. Der kunne den ingenting, men efterhånden bliver den jo stærkere, og de seneste par uger er den begyndt at gå rundt og kigge inde i hulen. Så nu skal den lære at bevæge sig og blive en stor isbjørn, siger han.

En voksen isbjørnehan kommer cirka til at veje 600 kilo - morderen, Lynn, vejer lige over 400.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik