Sidste år blev de tisset på: Nu passer vagter på vanrøgtede hunde

I år samarbejder Roskilde Festival og dyreinternatet om at passe på blandt andet vanrøgtede hunde indleveret fra hvalpefabrik.

- Vi har oplevet flere gange i dag, at folk har kaldt på hundene og tisset på dem. Og det, synes vi selvfølgelig, er noget svineri.

Sådan sagde dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse, Henrik Bucholdtz, sidste år, da TV 2 besøgte Roskilde Internat, der ligger klos op ad Nordens største musikfestival.

Derudover blev der både om dagen og om natten kastet skrald over hegnet og ind til hundene. Henrik Bucholdtz kaldte det "stærkt bekymrende", fordi de dermed ikke kunne kontrollere, hvad skraldet indeholdt, og om hundene spiste noget af det. 

Derfor har Dyrenes Beskyttelse, som Roskilde Internat hører ind under, været i løbende dialog med Roskilde Festival om, hvordan de undgår tisseri og skrald i forbindelse med dette års festival, der starter i dag - lørdag - og fortsætter en uge frem.

Hunde fra grim dyreværnssag

Den massive trafik på Darupvej og festlighederne kan selvfølgelig mærkes på internatet, der også, på baggrund af sidste års ærgerlige episoder, har valgt at minimere antallet af pensionshunde. Hunde, som bliver passet på internatet, fordi deres ejere eksempelvis skal på ferie.

Det betyder, at der i øjeblikket er 34 hunde på internatet, hvoraf nogle af hundene kommer fra den seneste dyreværnssag fra slutningen af maj. 

Her fandt man i en ejendom i Vestsjælland 17 vanrøgtede hunde, som levede under kummerlige forhold. Hundene havde blandt andet skabmider og orm, og derfor havde ejeren i en periode dagligt vasket dem i terpentin.

Henrik Bucholdtz fortæller, at man selvfølgelig er opmærksom på disse hunde under festivalen, og at man forsøger at skærme dem fra larmen.

- Det skal understreges, at vores personale er fantastisk til at skabe ro omkring hundene, lyder det fra Henrik Bucholdtz.

Herunder kan du se mere om sagen om de vanrøgtede hunde.

 

Tusindvis ligger klar

I dag bliver hegnet væltet ind til campingområdet, og det betyder altså, at der i dagene op til er strømmet unge mennesker til indgangene omkring festivalområdet. Her ligger de nemlig i kø til at storme området i håb om at finde den helt perfekte teltplads.

Herunder kan du se et billede af, hvordan det ser ud i venteområdet. På billedet ses en stor mængde ventende festivalgæster i netop det området, som dyreinternatet grænser op til.

Endelig kunne flere tusinde utålmodige festivalgængere indtage campingområdet på årets Roskilde Festival.

Hegn og vagter

Flere tiltag er blevet iværksat for at beskytte hundene. Roskilde Festival har fået sat hegn op foran dyreinternatets egne hegn, så de fulde festivalgæster ikke kan komme helt tæt på hundene.

Derudover har Roskilde Festival stillet vagter til rådighed, som skal patruljere døgnet rundt langs internatets hegn ud mod Darupvej.

- Det er en god aftale, vi har fået lavet, og vi har indtil videre ikke oplevet nogle gener fra festivalen. Derudover har vi fået et direkte telefonnummer til festivalen, så vi kan ringe, hvis der skulle opstå noget, siger Henrik Bucholdtz.

Her ses forrest i billedet Roskilde Festivals hegn, der skaber et par meter ind til dyreinternatets eget hegn. På den måde gør man det sværere for fulde festivalgæster at tisse på hundene og kaste skrald ind i deres løbegårde
Her ses forrest i billedet Roskilde Festivals hegn, der skaber et par meter ind til dyreinternatets eget hegn. På den måde gør man det sværere for fulde festivalgæster at tisse på hundene og kaste skrald ind i deres løbegårde
Foto: Roskilde Dyreinternat

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik