Tour-direktør: København er foran alle andre cykelbyer

Danmark har budt på at blive Tour-vært i 2020 eller 2021. København fik ros under præsentationen af næste års rute.

Danske cykelfans kan for tiden drømme sødt om at få Tour de France til Danmark i 2020 eller 2021.

quote - København er verdens bedste cykelby. Den er langt foran de fleste andre byer, når det gælder bløde trafikanter og cykler. 

Christian Prudhomme

Tirsdag blev København rost massivt af Tour de France-direktøren Christian Prudhomme.

- København er verdens bedste cykelby. Den er langt foran de fleste andre byer, når det gælder bløde trafikanter og cykler. Vi vil gerne styrke båndet mellem cykelløb og almindelige cyklister. Det er det, jeg kan sige, sagde Christian Prudhomme, da TV 2 SPORT spurgte til det danske bud.

Rosen faldt i forbindelse med præsentationen af 2018-ruten. Her var initiativtageren bag det danske bud, Joachim Andersen, også mødt op.

Det gjorde han blandt andet for at tale sig ind på nogle af de beslutningstagere, der kan være med til at placere Tour de France-starten i København. Heriblandt ASO, der ejer Tour de France.

- Jeg snakkede med en masse af de aktører, der er i og omkring ASO – og en masse andre cykelfolk. Vi skal være til stede ved alle de franske ASO-arrangementer, og det her er et af dem, siger Joachim Andersen til TV 2 SPORT.

Fra øst til vest 

De danske Tour de France-planer tager udgangspunkt i, at holdpræsentationen og prologen skal foregå i København. Første etape skal gå fra Roskilde til Odense, og så skal anden etape strække sig fra Vejle til Sønderborg.

- Din og Danmarks tilstedeværelse beviser hver gang det stærke ønske.

- Danmarks statsminister besøgte Touren sammen med Frankrigs præsident. Vi får opkald fra danske ministre og Københavns overborgmester. Så vi mærker virkelig, hvor stærkt det danske ønske er.

Tour de France 2018 starter i Frankrig. I 2019 begynder løbet i den belgiske hovedstad, Bruxelles. Derfor forventes det, at løbsstarten vender tilbage til Frankrig i 2020, hvorfor 2021 ligner det bedste bud på et dansk værtskab.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik