Borgmester beklager dybt og inderligt i Lennart-sagen

Vi siger undskyld for hele det samlede forløb op til Lennarts død, lyder det fra Albertslunds borgmester i sagen om et dødsfald på et af kommunens plejecentre i starten af 2019.

Som TV 2 Lorry kunne fortælle mandag, så retter en advokatundersøgelse voldsom kritik af Albertslund Kommune i forbindelse med et dødsfald på et af kommunens plejecentre, som kunne have været forhindret.

Den 3. januar 2019 klokken ti minutter over fire om morgenen blev den 51-årige Lennart Henriksen fundet død på terrassen ved Rehabiliteringscenteret i Albertslund Kommune.

Og det dødsfald har nu startet en lavine af kritikpunkter mod kommunen med borgmester Steen Christiansen (S) i spidsen.

Da Lennart blev fundet, var det fire timer siden, en af de ansatte sidst havde været i kontakt med ham. Det på trods af, at der var en klar anbefaling om, at den hjertesyge mand skulle tilses hvert kvarter. En anbefaling, der var givet i samråd med Lennart Henriksens praktiserende læge.

I advokatundersøgelsen bliver det påpeget, at informationer om, hvor syg Lennart Henriksen egentlig er og hvilke plejebehov han har, ikke kommer frem til de rigtige personer.

Og gentagne advarsler om, at den er helt gal, bliver overhørt.

Blandt andet forsøgte både Lennart Henriksens familie og hans tidligere bosted forgæves at advare Albertslund Kommune adskillige gange.

quote Vi siger undskyld for hele det samlede forløb op til Lennarts død

Steen Christiansen (S), borgmester i Albertslund

Derudover har kommunens medarbejdere begået graverende sagsbehandlingsfejl gennem hele forløbet op til Lennart Henriksens død.

På baggrund af rapporten lægger Steen Christiansen sig nu fladt ned efter advokatundersøgelsens hårde kritik. Han beklager forløbet og de mange fejl over for Lennart Henriksens familie.

Borgmester: - Vi siger undskyld

- Vi beklager dybt og inderligt. Vi siger undskyld for hele det samlede forløb op til Lennarts død. Vi siger undskyld for forløbet omkring bostederne. Vi siger undskyld for forløbet på kommunens rehabiliteringscenter. Og sidst men ikke mindst, så siger vi undskyld til de pårørende, for de helt utilstrækkelige informationer, som de har modtaget igennem hele forløbet, siger Steen Christiansen til TV 2 Lorry.

Ifølge borgmesteren skal kommunen nu lære af Lennart Henriksens dødsfald og iværksætte tiltag, der kan forhindre at lignende hændelser sker. Helt i tråd med hvad advokatundersøgelsen anbefaler.

- Rapporten anbefaler på baggrund af undersøgelsen, at der iværksættes et uddannelsesforløb for kommunens sagsbehandlere i forvaltningslovens, servicelovens og retssikkerhedslovens bestemmelser om, hvordan en sagsbehandling skal gennemføres for at sikre at borgeren får det rette tilbud, idet undersøgelsen har afdækket betydelige fejl i kommunens sagsbehandling i denne forbindelse.

Advokatundersøgelsen anbefaler også, på baggrund af kommunens håndtering og mangelfulde hjælp til Lennart Henriksen, at der bør iværksættes ansættelsesretlige reaktioner overfor ansatte – såvel tidligere ansvarlige som nuværende ansatte.

Ifølge TV 2 Lorrys oplysninger har direktøren for Børn, Sundhed og Velfærd i Albertslund Kommune for nylig fratrådt sin stilling. Men om det skyldes Lennartsagen er ikke verificeret.

Hvilke personalemæssige konsekvenser sagen vil få, har Albertslund Kommune endnu ikke meldt ud.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik