Soldat og befalingsmand testet positiv for coronavirus på isolerede kaserner

En værnepligtig fra Livgardens Kaserne og en befalingsmand fra Høvelte Kaserne er smittet med coronavirus.

Knap 700 soldater har været isoleret på Høvelte Kaserne og Livgardens Kaserne i knap to uger.

Isolationen var et forsøg på at undgå spredning af coronavirus, men nu er en soldat og en befalingsmand blevet testet positiv for coronavirus.

Det skriver Forsvaret i en pressemeddelelse.

De værnepligtige har været lukket inde, så de kunne undgå at blive syge, så der altid er nogen, der kan passe på de kongelige, oplyste Susanne Lund, der er chef for kommunikationsafdelingen i Forsvarskommandoen, til TV 2 Lorry for to uger siden.

- Om mindre end 14 dage er de færdiguddannet, og så skal de ind og stå vagt ved Amalienborg og ved andre kongelige palæer. Hvis de alle bliver syge, så har vi et problem, siger hun.

37 værnepligtige testet

Flere medier har bragt historier om, at pårørende til de værnepligtige var utilfredse med, at de skulle lukkes inde, når man ikke testede dem.

Flere var nemlig syge med influenzasymptomer.

Mandag blev i alt 37 syge værnepligtige ved Livgarden fra Garderkasernen i Høvelte og fra Livgardens Kaserne i Gothersgade i København testet for coronavirus efter at have udvist symptomer på influenza, oplyser Forsvaret.

Ud over de værnepligtige er enkelte professionelle soldater, som har ligget syge, blevet testet i løbet af tirsdag.

Onsdag viser det sig, at en værnepligtig fra Livgardens Kaserne i Gothersgade i København er testet positiv for coronavirus. Derudover er en befalingsmand fra Garderkasernen i Høvelte testet positiv.

- Efter at regeringen søndag åbnede for, at flere danskere skulle testes for coronavirus, blev det mandag besluttet at teste syge ved Livgarden. Det var en god beslutning, for nu ved vi, at der er to tilfælde af smitte med coronavirus, så vi kan iværksætte de nødvendige foranstaltninger for at forebygge yderligere spredning, siger generallæge Sten Hulgård, chef for Forsvarets Sanitetskommando.

Alle værnepligtige fra Høvelte er testet negative.

Den værnepligtige ved Livgardens Kaserne i Gothersgade, som er testet positiv, er isoleret på en sygestue på Livgardens Kaserne i Gothersgade.

Den smittede befalingsmand er sendt hjem og skal først møde på arbejde igen, når han har været symptomfri i to døgn. Hans kolleger er blevet opfordret til at holde skærpet øje med, om de udvikler symptomer på coronasmitte.

Flere testes, og 15 sendes hjem

Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler, at to personer, som har været i kontakt med den smittede testes, da de har lette influenzasymptomer.

De befinder sig derfor på kasernen, indtil resultatet af testen er kendt.

Yderligere 15 personer hjemsendes med kraftig opfordring om at henvende sig til det civile sundhedsvæsen, hvis de udvikler symptomer samt i øvrigt at følge de almindelige retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen.

- Vi følger anbefalingerne fra sundhedsmyndighederne og er i tæt dialog med Sundhedsstyrelsen og Styrelsen for Patientsikkerhed for at håndtere situationen bedst muligt, siger generallæge Sten Hulgård.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik