"Pejsekongen" får næsten tre gange så mange ordrer som normalt

Frederikssund Pejsecenter er lagt ned af henvendelser fra kunder, der leder efter alternativ til de lidt dyrere energikilder.

Salget af brændeovne er lige nu rødglødende. 

Brændeovnssalget boomer nemlig som aldrig før.

Det mærker Steen Poulsen, eller pejsekongen som han også bliver kaldt i lokalområdet, helt tydeligt i sin forretning Frederikssund Pejsecenter.

- Vi har altid haft travlt, men det er klart, at den situation, vi står i med stigende priser, gør, at fok gerne vil være sikre på ikke at fryse til vinter, siger han til TV 2 Lorry.

Faktisk er antallet af ordrer steget så markant, at pejsecentret har svært ved at følge med.

- Normalt har vi 60-80 ordrer, og nu er vi tæt på 200. Så der er travlt, siger Steen Poulsen, direktør i Frederikssund Plejecenter.

Efterspørgslen og dermed også prisen på brænde er også steget voldsomt. Flere forhandlere melder alt udsolgt af både brænde, briketter og træpiller. Det viser en rundringning som TV 2 Lorry har foretaget.

TV 2 Østjylland har talt med pejsefabrikken Hwam i Hørning, der også har svært ved at følge med. Her er produktionen hos firmaet er steget med næsten 50 procent det sidste stykke tid.

- Vi har ikke prøvet at være inde i sådan et boom, som vi er nu. Sidste boom må have været tilbage i 1980’erne, da oliekrisen var der, siger Stefan Hvam Pedersen, som er administrerende direktør i Hwam A/S, til TV 2 Østjylland. 

Det stigende brændeovnssalg er ikke tilfældigt, lyder det fra Jørgen Munksgaard Rasmussen, der er fagekspert i boligøkonomi hos Videncentret Bolius.

- Prisen på de andre energiformer er jo steget ganske betydeligt: Elektricitet, gas og olie. Så derfor søger brugerne selvfølgelig et alternativ til de lidt dyrere energikilder, sier han til TV 2 Lorry.

Brændeovn er ikke en billig løsning

Men det er ikke nødvendigvis smart at skifte radiatoren ud med en pejs, siger Jørgen Munksgaard Rasmussen fra Videncentret Bolius.

Han mener, at det er risikabelt at investere i brænde netop nu, da det også er blevet en dyr varmekilde:

- For et par år siden var prisen på et brændetårn på 2.000 kroner, og i dag koster det 7.000. Så folk skal måske lige tænke sig lidt om, siger han.

Flere får også skiftet brændeovnen ud nu, fordi der er sidste år trådte nye regler i kraft omkring udskiftning af ældre brændeovne.

Men Christina Jørly Jensen, der er kunde i Pejsecenter Frederikssund, er på udkig efter brændeovn for at kunne fyre lidt billigere.

- Alting bliver dyrere, så når vi har lidt brænde på lager, tænker jeg, vi skal have den op nu, siger Christina Jørly Jensen.

Nogle må vente

Hos Steen Poulsen i pejsecentret må flere kunder må da også væbne sig med tålmodighed, hvis de har tænkt sig at investere i en brændeovn.


- Ordrebogen er fyldt rigtig godt op, så der er nogle, der kommer til at vente desværre.

Samme melding lød det fra pejsefabrikken Hwam: 

- Vi plejer at kunne levere inden for 14 dage, men nu er vi helt henne i medio 2023, så det er meget voldsomt. Men det er stort set hele branchen, som har leveranceudfordringer, siger Stefan Hvam Pedersen til TV 2 Østjylland.Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik