22-årig dræbt med flere skud - vidner så to personer løbe fra gerningssted

En ung mand blev tidligere på dagen ramt af skud i Brøndby. Politiet fortæller nu, han er afgået ved døden.

Opdatering
Artiklen er opdateret onsdag klokken 06.40, efter at den anholdte mand er blevet løsladt.

En ung mand blev tirsdag eftermiddag ramt af skud i boligområdet Hallingparken i Brøndby. 

Han er nu erklæret død, oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse. 

Politiet rykkede tirsdag eftermiddag talstærkt ud til Hallingparken, efter at de klokken 13.13 fik en anmeldelse om, at en ung mand var blevet ramt af skud. 

Da politiet nåede frem, stod det klart, at den 22-årige var alvorligt såret af flere skud. 

- Vi påbegyndte førstehjælp på stedet, fortæller politiinspektør fra Københavns Vestegns Politi, Allan Nyrring til TV 2 Lorry.

Den unge mand blev fragtet til hospitalet med ambulance. Senere blev han dog erklæret død - og de pårørende er underrettet. 

Politiet vil dog endnu ikke sige, om der kan være en forbindelse mellem denne skudepisode, og de andre skyderier, der har været i Københavnsområdet de sidste uger – men det indgår naturligvis i den fortsatte efterforskning, lyder det.

- Vi trækker det helt store net ud og efterforsker i mange retninger, siger Allan Nyrring til TV 2 Lorry.

- Flere vidner så skyderiet, og der er flere ting at arbejde videre med, uddyber Allan Nyrring.

  • Den ene gerningsmand beskrives som 170-180 cm høj, under 30 år og ikke etnisk dansk af oprindelse. Personen var iført mørkt tøj.


Anholdt mand løsladt igen

I forbindelse med efterforskningen, blev en person anholdt tirsdag eftermiddag. Manden blev dog tirsdag aften løsladt igen.

Det fortæller politiinspektør Allan Nyring til Ritzau tirsdag aften.

- Vi skal klarlægge, hvad hans rolle er. Han er stadig sigtet i sagen, men han er blevet løsladt igen, siger han til nyhedsbureauet.

Københavns Vestegns Politi arbejder nu for at genoprette trygheden i boligområdet i Brøndby.

En af Københavns Vestegns Politis mobile politistationer er nær gerningsstedet, og her kan vidner til skudepisoden henvende sig og tale personligt med politiet, både angående trygheden i området, men i særdeleshed angående eventuelle iagttagelser. Det er også muligt at ringe til Københavns Vestegns Politi hele døgnet på 43861448.

Artiklen fortsætter efter billedet...

image1 (1)
Foto: Presse-fotos.dk

I december måned er fem unge mænd nu dræbt af skud i Københavnsområdet og i Malmø. 

TV 2 kunne efter de første fire drab fortælle, at en væbnet konflikt mellem den københavnske gadebande NNV og et kriminelt netværk fra det sydlige Malmø kunne knyttes til skyderierne. 

Ifølge en ny konfliktvurdering udarbejdet af Rigspolitets Nationale Efterforskningscenter, som TV 2 har fået indsigt i, er der tale om den danske bande NNV på den ene side og et lokalt kriminelt netværk fra boligområdet Söderkulla i Malmø på den anden side.

  • 2. december blev en 27-årig mand skudt på Nørrebrogade. Ifølge TV 2 havde han tilknytning til NNV.
  • 3. december blev en 17-årig bulgarsk statsborger dræbt i en frisørsalon i Rødovre. Salonens indehaver, en 28-årig mand, der også blev ramt, har ifølge TV 2 tilknytning til det svenske Söderkulla-netværk.
  • 4. december blev en 39-årig mand ramt af skud på en vandpibebar på Frederiksberg. Det kan ifølge TV 2 have været et tilfældigt offer. Politiet bekræfter, at han ikke var medlem af en bande. 
  • 7. december blev en 21-årig mand fundet skuddræbt i Herlev. Han var ifølge TV 2 bundet til NNV. 
  • 15. december fortsatte konflikten på den anden side af Øresund, hvor en 25-årig dansk statsborger blev dræbt på åben gade af skud i Malmø-bydelen Bunkeflostrand. Ifølge TV 2's oplysninger var den dræbte nært knyttet til en ledende person i netværket.

Banden NNV

Gadebanden NNV blev dannet i 2018, efter at banden Brothas, der spillede en aktiv rolle i den københavnske bandekonflikt i 2017, splittede op.


Siden da har NNV ligget i konflikt med flere grupperinger, heriblandt Bandidos, VHK og LTF. Flere relationer og opgør fremstår mudrede, og mindre fraktioner er kommet til og fra.


NNV henviser til Københavns Nørrebro og Nordvest-kvarterer.


I en periode skal NNV have haft positive relationer til rockergruppen Satudarah, men i november 2021 lå de ifølge et konfliktnotat fra Rigspolitiet nu i konflikt.


Leder af NNV er Hemin Dilshad Saleh, der i 2019 flygtede fra Psykiatrisk Afdeling i Slagelse ved hjælp af en pistol, en ven smuglede ind til ham i en kage.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik