Hjemløse-koks på campingplads: Butikschefen Karina droppede mursten og fast tag i København

Dragør Kommune vil undersøge hjemløse-situationen. En af borgerne på en omdiskuteret campingplads håber på politisk forståelse i en særlig situation.

Karina Brock-Wilhelm har fast adresse på Copenhagen Camping, hvor hun har boet i ni år med sin hund Hjørdis.

Et frit liv tæt på naturen, hun ikke ville være foruden.

- Jeg vil meget nødigt flytte herfra. Jeg vil have rigtig svært ved at blive rykket ind bag mursten og fast tag. Det er ikke min drøm, siger Karina Brock-Wilhelm, der til daglig arbejder som butikschef. 

Ekstrem stigning i hjemløshed

Som TV 2 Lorry fortalte søndag har Dragør Kommune oplevet en stigning på tre år på næsten 6.000 procent i antallet af opgjorte hjemløse i en ny analyse fra VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.

Med andre ord er tallet steget fra to til 121 hjemløse.

Men tallet er ikke retvisende, lyder kritikken fra Dragørs borgmester, Kenneth Gøtterup (K).

For første gang medregner man borgere fra andre kommuner, der bor på campingpladsen, selv om de ikke har bopæl i Dragør Kommune. 

Borgmester vil have undersøgelse

Derfor vil borgmesteren nu have klarhed over problemets omfang.

- Problemet er, at når der er så mange, der flytter ind på vores campingplads uden bolig, så er der en mulighed for, at de også kunne gå hen og blive Dragør-borgere på et tidspunkt uden at have en bolig, siger Kenneth Gøtterup til TV 2 Lorry og fortsætter:

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Kenneth Gøtterup
Foto: Morten Spuhr / TV 2 Lorry

- Vi har ikke mulighed for som kommune at løse de problemer. Så jeg sætter nu en undersøgelse i gang i forvaltningen med henblik på, hvordan vi kan håndtere det. 

Borger ønsker politisk rummelighed

Udmeldingen om undersøgelsen får en blandet modtagelse hos Karina Brock-Wilhelm på Copenhagen Camping. 

- Jeg tænker da, at dem – der ikke bor her af egen fri vilje og som ikke synes, det er rart – de skal have hjælp. Men jeg ønsker også, at man har en rummelighed til forskellighed, og at der er nogle af os, der vælger det her og finder lykken her og har det rart, forklarer hun. 

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Copenhagen Camping i Dragør.
Copenhagen Camping i Dragør.
Foto: Morten Spuhr / TV 2 Lorry


Hjemløse: Byg flere billige boliger

Hos SAND - De Hjemløses Landsorganisation - følger man også sagen fra Dragør. Og hvis situationen skal løses på campingpladsen på lang sigt, kræver det politisk handling, så der kommer flere billige boliger i Københavns-området. 

- Det er et boligpolitisk problem. I København er der ikke nogen billige boliger, som almindelige mennesker kan betale. Og så bliver man desperat og løser det. Og Dragør ligger tæt på byen, og der er mulighed for at stille en campingvogn op, og det gør man. Jeg tænker, at det er studerende, der har fundet ud af det, det er almindelige mennesker, og måske er det også mennesker, der hænger lidt med neglene på kanten af samfundet, forklarer Sofie Bay-Petersen, der er informationsmedarbejder i SAND. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik