Ingen afklaring om borgmesterpost i Dragør - forhandlinger fortsætter

Kenneth Gøtterup (K) udråbte på valgnatten sig selv som borgmester i Dragør Kommune, men efterfølgende er der opstået tvivl om den udmelding.

Natten til onsdag erklærede Kenneth Gøtterup (K) sig overfor TV 2 Lorry som ny borgmester i Dragør Kommune efter konstitueringsforhandlinger mellem Socialdemokraterne, Venstre og Konservative.

Med et kanonvalg på 6 mandater ud af 15 lykkedes det Kenneth Gøtterup at fravriste borgmesterkæden fra Venstres Helle Barth.

Siden da har der dog været forvirring omkring, hvorvidt posten som borgmester officielt har skiftet hænder, og er blevet besat af Kenneth Gøtterup.

Men faktum er, at forhandlinger mellem De Konservative, Socialdemokratiet og Venstre fortsætter fredag og henover weekenden.

Det bekræfter både Kenneth Gøtterup, socialdemokraternes spidskandidat Nikolaj Bertel Riber og Venstres Helle Barth overfor TV 2 Lorry.

- Vi havde en god drøftelse i går (onsdag, red.) mellem de tre partier. Vi kom godt i gang og langt omkring. Som vi sagde på valgnatten, så er vi tre partier enige om, at det vigtigste er, at vi får skrevet et politisk grundlag for, hvilken politik der skal føres i Dragør de næste fire år, siger Kenneth Gøttrup til TV 2 Lorry.

Det betyder altså, at der endnu ikke officielt er blevet skrevet under på, at han skal indtræde som ny borgmester.

Logisk med Gøtterup som borgmester

Både Socialdemokratiet og Venstre pegede ifølge Kenneth Gøtterup på ham som forhandlingsleder på valgnatten.

Det gør Socialdemokratiet stadig, siger Nikolaj Bertel Riber (A) til TV 2 Lorry.

- Konservative og Kenneth har fået et rigtig godt valg og er markant det største parti i Dragør, og derfor leder han forhandlingerne, siger han.

Betyder det, at Kenneth Gøtterup bliver borgmester?

- Det vil være logik, tænker jeg, at man som forhandlingsleder også bliver borgmester. Men der er ikke nogen aftale endnu, så der er ikke nogen, der er blevet borgmester endnu, siger Nikolaj Bertel Riber (A).

Helle Barth (V) fortæller, at hun er blevet spurgt, om parterne skal tale sammen, og det har hun takket ja til.

- Der er en samtale med god stemning, og bolden ligger hos Kenneth, siger Helle Barth til TV 2 Lorry.

Socialdemokratiet fik tre mandater ved valget, mens Venstre hentede to.

Kenneth Gøtterup giver udtryk for, at det var naturligt for ham at udråbe sig selv til borgmester på valgnatten.

- Vi kan som Konservative ikke tolke det anderledes, når 11 ud af 15 mandater sætter sig sammen, og vi er det absolut største parti, og de andre har peget på mig som forhandlingsleder, siger Kenneth Gøtterup.

mandater i alt
0 % optalt
liveblog  Opdateres om 0 sekunder

    _