Kenneth Gøtterup bliver ny borgmester i Dragør

Dragør får ny borgmester.

Opdatering:
Kl. 21:30 onsdag er meldingen fra Kenneth Gøtterup (K), at man fortsat er i positiv dialog med V og S, at der er møde i kommunalbestyrelsen torsdag og at man fortsætter forhandlingerne fredag, med et fælles ønske om at blive færdige i weekenden. Tidligere onsdag har også Helle Barth (V) og Nicolaj Riber (S) oplyst, at man fortsætter forhandlingerne.

Kenneth Gøtterup (K) bliver ny borgmester i Dragør. Sådan har han i hvert fald erklæret sig under nattens konstitueringsforhandlinger mellem Socialdemokraterne, Venstre og Konservative.

- Det er fantastisk, vildt og lidt skræmmende. Det er et kæmpe ansvar, der hviler på mig, men også på Helle og Nicolaj. Vi skal have slebet nogle kanter hver især, og så skal vi møde hinanden på midten, siger Kenneth Gøtterup til TV 2 Lorry.

Han henviser til Venstres Helle Barth, som det altså lykkedes ham at fravriste borgmesterkæden og socialdemokraternes Nicolaj Bertel Riber. Nu skal de til at samarbejde.

Og det bliver faktisk helt nyt med et bredt samarbejde henover midten i Dragør Kommune. Hidtil har Konservative nemlig stået uden for brede aftaler og også i valgkampen peget på, at en stemme på dem er et opgør med de seneste fire års styring af kommunen.

Konstitueringen mellem Konservative, Venstre og Socialdemokratiet betyder samtidig, at Tværpolitisk Forening står uden for indflydelse trods en stemmeandel på 18,6 procent.

Ved valget i 2017 blev Tværpolitisk Forening med Peter Læssøe i spidsen ellers det største parti. Og Peter Læssøe har de seneste fire år haft posten som 1. viceborgmester. Denne gang gik det tilbage, og nu står Peter Læssøe og co. altså helt uden for indflydelse.

Til gengæld blev der i kommunalbestyrelsen plads til Sydamagerlisten, som er gået til valg på en sammenlægning af Dragør og Tårnby. 


mandater i alt
0 % optalt
liveblog  Opdateres om 0 sekunder