Kommune ændrer busruter: Vi ved godt, det ikke er populært

Fra søndag bliver flere busruter i Egedal Kommune ændret. Det er for at binde byerne bedre sammen, lyder det fra formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Er du bosat i Egedal Kommune og flittig bus-bruger, så skal du nok lige tjekke busruten en ekstra gang, før du planlægger næste rejse.  

For fra og med søndag har kommunen ændret på flere buslinjer. 

- Jeg er klar over, at det ikke er populært, men det har vi valgt, siger Bo Vesth (V), formand for Teknik- og Miljø i Egedal Kommune.

Binde byerne sammen

Ifølge Bo Vesth er årsagen til de ændrede buslinjer, at byrådet vil styrke forholdet mellem land og by.

- Vi har et ønske om at lave en bedre busbetjening for de nære og mindre bysamfund. Vi fokuserer på de mindre byer, så vi binder vores mindre byer bedre sammen med de større byer, fortæller Bo Vesth.

Ændringerne rummer alt fra eksempelvis nedlagte såvel som nye stoppesteder, ekstra aften- og weekendafgange og nyt afgangstidspunkt på forskellige linjer.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Her ses de nye buslinjer per 28. juni 2020
Her ses de nye buslinjer per 28. juni 2020
Foto: Movia

Åben for ændringer

Bo Vesth er dog ikke afvisende overfor at kigge på planerne igen, hvis de skaber større problemer.

- Vi må kigge på det igen, hvis der er et problem, men jeg håber og tror ikke på, at vi skaber kaos, fortæller han.

De nye planer er lavet ud fra beregninger og i tæt samarbejde med Trafikselskabet Movia.

Se de overordnede ændringer på de påvirkede ruter nedenfor:

Linje 158:

Linje 158 tilføres ekstra aften- og weekendafgange, så der fremover er en afgang i timen i forhold til i dag, hvor der er en afgang hver anden time. På hverdagsaftener og i weekenden vil der fremover kun blive kørt mellem Slangerup Rutebilstation og Kildedal St.

 

Linje 163 og 216:

Linjerne tilføres ekstra aften- og weekendafgange. Den tidligere morgentur på linje 163, kl. 6.04 fra Veksø St. – Måløv fjernes.

 

Linje 312:

Linje 312 forlænges på hverdage fra Stenløse St. til Egedal St. ad Dam Holme og Dam Agre, så linjen fremover også betjener Egedal Gymnasium, Stenløse Privatskole, Rådhuset og Sundhedscentret ved Plejecenter Egeparken.

 

Linje 314:

Linje 314 ændres så den fremover blandt andet vil betjene den vestlige del af Gammel Ølstykke. Den nye linje 314 vil køre som en ringlinje fra Egedal St. ad Dronning Dagmars Vej, Frederikssundsvej, Ring Syd, Dronning Ingrids Vej og retur til Egedal St.

 

Linje 358:

Linje 358 forkortes så der køres direkte fra Værebro til Stenløse St., ad Krogholmvej. Stoppestederne Svanholm Vænge betjenes stadig af linje 600S. Stoppestederne Vandmanden, Krebsen og Fiskene vil blive betjent af den nye linje 314. Stoppestedet Normannervej erstattes af et nyt stoppested Krogholmvej/Frode Fredegårdsvej.

 

Læs mere på: www.rejseplanen.dk eller www.dinoffentligetransport.dk, hvor de enkelte buslinjers nye køreplaner kan ses.

 

Kilde: Egedal Kommune

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik