Oversigt

Seneste nyt

Endnu en kommune slukker for gadelamperne

Gadelamper i Hillerød Kommune bliver slukket i tidsrummet mellem klokken 23.00 og 05.00. Dog vil der omkring lysreguleringer og fodgængerovergange stadig være lys.

Det oplyser Hillerød Kommune i en pressemeddelelse

- Vi gør det her, fordi vi alle sammen skal være med til at spare på energien. Alle må bidrage, så vi ikke risikerer at stå uden strøm til vinter, siger formanden for Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget, Dan Riise, i pressemeddelelsen.

- Vi har dog besluttet, at vi stadig vil have lys i centrale dele af Hillerød By fredag og lørdag nat, hvor der er mange mennesker på gaden, siger Dan Riise.

Ligesom gadelygterne nu slukkes, bliver Frederiksborg Slot i Hillerød heller ikke oplyst i dette efterår og vinter. Det er en central beslutning fra Slots- og Kulturstyrelsen.

Hillerød Kommune er ikke alene om at slukke for gadelamperne. I Albertslund Kommune har politikerne således allerede besluttet at skrue lysstyrken i lygtepæle ned fra 50 til 10 procent i tidsrummet 22.00 til 05.00. 

Og flere kan snart være på vej. Som TV 2 Lorry kunne fortælle i september, har de stigende energipriser fået flere kommuner i hovedstadsområdet til at diskutere, om gadebelysningen skal dæmpes eller slukkes i løbet af natten.

Danmark er langt fra det eneste land i Europa, der flirter med idéen om at slukke for gadelyset for at spare strøm.

Slukning af gadelys ses allerede i blandt andet Tyskland, Østrig, Italien, Frankrig og Spanien som følge af energikrisen.