Danmarksdemokrat i København ser ikke noget galt i fokus på land frem for by

Folketingvalget er skudt i gang, og blandt andet Danmarksdemokraterne vender blikket væk fra hovedstaden. Men hvad betyder det for en københavner-kandidat?

Kampen mellem land og by kan blive et stort tema i den nyligt igangsatte folketingsvalgkamp. Og meget tyder på, at det er landet, der løber med opmærksomheden.

- Det er et parti, der kommer til at sætte fokus på, at Danmark ikke skal knække over, og at Danmark er større end København, lød det fra Inger Støjberg, da hun lancerede Danmarksdemokraterne.

Men på trods af at fokus skal væk fra hovedstaden, er der dog stadig kandidater fra Danmarksdemokraterne, der stiller op i Københavns Storkreds.

En af dem er Therese Skaarup, der i år for første gang skal forsøge at finde vej ind på Christiansborg. 

- Jeg er jo helt enig i det, hun (Inger Støjberg, red.) siger, for der skal jo være plads til alle, lige meget hvor man bor i Danmark, siger Therese Skaarup.

Hendes mærkesag er et stærkere sundhedsvæsen i hele Danmark. Men handler det om eksempelvis infrastruktur, så mener Therese Skaarup, at man skal se ud over hovedstadens byskilt.

- Der sker jo en masse inde i København, så det bliver lettere at komme rundt, og det synes jeg jo også er rigtig fint, men det trænger også til et løft udenfor København. Og det ser jeg ikke noget galt i, siger hun. 

København sat udenfor døren

Jan E. Jørgensen genopstiller til Folketinget for Venstre i Københavns Storkreds. Og han er godt træt af at høre på, at landet er mere vigtigt end byen.

- Det, der er godt for hovedstaden, er godt for hele Danmark, siger Venstre-kandidaten. 

- For tiden er der meget debat om, hvem der kan gøre mest, for det man kalder Udkantsdanmark, og der er meget lidt fokus på, hvad vi skal gøre i København, fortsætter han. 

Og spørger man en politisk kommentator, kan vi se frem til et folketingvalg langt væk fra landets største by.

- Jeg tror desværre, at man kommer til at opleve, at København kommer til at blive holdt lidt udenfor, at København ikke er særlig interessant og at man ikke kommer til at bruge tid på København, siger Pia Allerslev, der udover at være politik kommentator, også er tidligere fagborgmester for Venstre i København.

- Der er andre store, mere internationale dagsordner, der kommer i spil, og kommer der noget nationalt i spil, så bliver det Nordjylland eller land og by. Og i den diskussion er København ikke interessant - der kommer det til at handle om land, fortsætter hun.

Specielt et landområde kommer til at løbe med opmærksomheden. Og her er formanden for Danmarksdemokraterne også indblandet.

- Der kommer en kæmpe slagmark oppe i Nordjylland med Inger Støjberg og Mette Frederiksen. Og det er jo ret tydeligt, at begges dagsorden handler om, at det ikke skal være storbyerne, der er i fokus, siger Pia Allerslev.

Vil tilgodese alle

Selvom den nyopstillede danmarksdemokrat har en formand, der kæmper for at flytte fokus væk fra de store byer, mener Therese Skaarup ikke, at det bliver en hindring for hendes egen valgkamp.

Kan det bekymre dig, om byvælgerne kan se, hvorfor de skal stemme på dig?

- Nej, for jeg vil jo arbejde for noget, der tilgodeser alle danskere. Også københavnere. Jeg kan godt lide, at vi alle sammen har lige betingelser, og det håber jeg da også, at københavnerne er enige i, siger Therese Skaarup.

Alle danskere skal til stemmeurnerne tirsdag den 1. november.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik