Her stemte flest blankt og ugyldigt

I flere valgkredse var op mod to procent af de afgivne stemmer enten blanke eller ugyldige.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Valbykredsen er det sted i hovedstadsområdet, hvor flest stemmeberettigede valgte at afgive deres stemmer, men uden at sætte kryds.

En granskning af valgresultatet viser, at cirka 1,7 procent af de afgivne stemmer i valgkredsen var blanke, og det er den højeste andel i hovedstadsområdet.

Valby er dog ikke det sted i hovedstadsområdet, hvor den højeste andel af de afgivne stemmer ikke pegede på parti eller kandidat.

I stedet tilfalder denne titel Ballerupkredsen bestående af kommunerne Ballerup og Glostrup. Her topper man listen over den højeste andel ugyldige stemmer med 0,54 procent.

Sammenholdt med kredsens andel af blanke stemmer, som er 1,56 procent, ender vi på 2,1 procent af de afgivne stemmer i Ballerupkredsen, som hverken pegede på nogen eller noget.

I bunden af tabellen finder vi nogle af de kommuner, der også kan bryste sig over den højeste valgdeltagelse. Kredsene Gentofte, Falkoner og Fredensborg er således de steder, hvor færrest stemmer var blanke eller ugyldige.

Gå på opdagelse i tabellen herunder, hvor du kan finde netop din valgkreds og se, hvor mange stemmer der var blanke eller ugyldige:

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Bil legetøjsbutik 112 valby

Bil på afveje rammer butiksfacade

brand vanløse grøndals parkvej

Storbranden i Vanløse har fået flere til at granske sikkerheden i ældre etageejendomme

Vis mere