Liberal Alliance fjerner kæmpe valgbanner: Blokerede for beboeres vinduer

Kampagnechefen i Liberal Alliance erkender, at banneret ikke var i orden. Derfor er det nu blevet fjernet efter klager fra beboerne i ejendommen.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Liberal Alliance har været nødsaget til at tage et større valgkampsbanner ned fra en ejendom på Frederiksberg efter klager fra beboerne.

Banneret, der var sat op på facaden af en ejendom på Smallegade, pakkede fire etager ind og tildækkede vinduerne – og det brød beboerne i bygningen sig bestemt ikke om.

En af dem er Ewa Adamina Pedersen, der bor på fjerde sal i ejendommen.

- Jeg synes simpelthen ikke, det er i orden. Det fjernede udsigten, og så kunne man ikke åbne vinduet andet end på klem. Og hvis man åbnede vinduet, så stank hele lejligheden af lim. Så jeg blev meget vred, da jeg så det, siger hun til TV 2 Lorry.

”Megaklaustofobisk”

Ifølge Ewa Adamina Pedersen er beboerne i ejendommen ikke blevet hørt i sagen, men blev blot orienteret af udlejningsfirmaet City Apartment om, at der ville blive sat et banner op.

Af et tilsendt brev fremgik det, at bannerne ikke burde skabe store gener i forhold til udsyn fra vinduerne, men den udlægning er Ewa Adamina Pedersen ikke enig i.

- Det har været megaklaustrofobisk at være inde i lejligheden, som har været fuldstændig pakket ind. Jeg skrev straks til City Apartment og klagede, siger hun.

TV 2 Lorry har rettet henvendelse til City Apartment. Vi forsøger at få en kommentar fra udlejningsfirmaet.

LA beklager

I Liberal Alliance erkender kampagnechefen Mads Korsholm, at banneret har været en fejl, og at det fredag er blevet taget ned. Ifølge Mads Korsholm nåede banneret at hænge på ejendommen i to døgn.

- Vi er kede af, hvis nogen har følt, at banneret er kommet dem for nært. Vi er derfor ved at nedtage det igen i dette øjeblik, siger han fredag ved middagstid.

At banneret er pillet ned, kan TV 2 Lorry bekræfte ved selvsyn fredag omkring klokken 13.

Ifølge Liberal Alliance-kampagnechefen har de lavet aftalen om bannerne uvidende om, at disse ville blive hængt op lige foran vinduerne.

I stedet forventede partiet, at banneret ville hænges op i forbindelse med et stilladsbyggeri eller på en måde, der ikke skyggede for beboernes udsyn.

Flere bannere i byen

Smallegade er dog ikke det eneste sted i København, hvor et Liberal Alliance-banner har blokeret for beboernes udsyn.

På Thorvaldsensvej, også på Frederiksberg, pryder et banner fra samme parti ligeledes facaden på en ejendom.

Det skriver FrederiksbergLIV, der også har skrevet om sagen med Liberal Alliance-bannerne.

Også her er banneret sat op direkte på facaden, så det blokerer for beboernes vinduer, viser et billede, som FrederiksbergLIV har taget af ejendommen.

TV 2 Lorry er ikke bekendt med, hvorvidt bygningen også tilhører City Apartment. Udlejningsfirmaet har dog tidligere udlejet lejligheder på denne adresse.

Reglerne for valgbannere er forskellige afhængigt af, hvor de hænger.

Hvis et valgbanner hænger på en privat grund og inden for bymæssig bebyggelse, gælder der ingen regler for, hvornår det må sættes op, og hvor længe det må hænge der.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

trafik kø

For 10 år siden kæmpede borgmestre mod betalingsringen – sådan forholder de sig til roadpricing i dag

Irma genstand Museum

Kan du undvære dit Irma-net?
Museum efterlyser Irma-genstande med en personlig historie

Skrald, strejke

Strejken er slut:
Nu vender skraldemændene tilbage på arbejde

Vis mere
20061028-153449-4-3543x2395ma

Derfor har vi stadig sommertid

Ali Najei

Ali var klar til at slå ihjel – men så mødte han en særlig kvinde

Vis mere