Kommune har succes med at hjælpe ledige ind på SOSU-uddannelser

I Fredensborg Kommune er jobcenter og ældreplejen i fællesskab lykkes med at få ledige til at skifte branche.

”Hvad med at skifte branche og få dig en uddannelse og job på social- og sundhedsområdet?" 

Det spørgsmål stiller Fredensborg Kommunes jobcenter nu til de ledige, som har potentiale til at blive medarbejdere i ældreplejen.

Og spørgsmålet bliver godt modtaget. For indtil videre har 16 ledige valgt at gå den vej.

Hans Nissen, der er formand for Social- og Seniorudvalget, glæder sig over, at der er ny lokal arbejdskraft på vej til ældreplejen:

- Manglen på nye kolleger til vores dygtige medarbejdere på kommunens ældreområde er en kæmpe udfordring, som vi skal bruge alle redskaber til at løse. Derfor er jeg også yderst tilfreds med, at kommunens jobcenter har opbygget dette effektive samarbejde med Center for Ældre og Omsorg til gavn for vores ældrepleje, siger Hans Nissen, formand for Social- og Seniorudvalget, i en pressemeddelelse.

Og jobcenteret fortsætter indsatsen som kaldes Brancheboost.

quote Det lød bare spændende og jeg blev straks tændt på mulighederne for at skifte spor.

Carl Hønig, Netop begyndt på SOSU-uddannelse

For det er helt afgørende i en tid med stor mangel på kvalificerede medarbejdere, at jobcenteret hjælper ledige videre på tværs af brancher, lyder det.

- Det er i alles interesse, at vi lykkes så godt med denne indsats – som jo er ren win-win for alle parter, siger Lars Søndergaard, der er formand for Borgerservice-, Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget

Skiftede branche efter 25 år med samme job

En af dem, der har taget springet til en ny branche er Carl Hønig, som efter at have arbejdet med IT-support 25 år, netop er begyndt på SOSU-uddannelsens grundforløb.

Nu er han i fuld gang med at uddanne sig til en ny karriere på sundhedsområdet efter en meget kort periode som ledig.

- Da jeg blev ledig i foråret, blev jeg inviteret til et informationsmøde i jobcenteret om SOSU-uddannelserne. Det lød bare spændende og jeg blev straks tændt på mulighederne for at skifte spor, siger Carl Hønig i pressemeddelelsen.

Det er især det sociale aspekt af jobbet og muligheden for at gøre en konkret forskel i hverdagen, som tiltalte ham, da han blev præsenteret for idéen.

Carl Hønig gennemgår nu og frem til februar uddannelsens grundforløb 2 i Helsingør sammen med 20 andre voksenelever, hvoraf fem af dem er mænd.

- Det er en spændende uddannelse, og jeg synes, det er super sjovt at lære en masse nyt sammen med de andre elever, som også har en bred erfaring med sig fra andre job og uddannelser. 

- Der er ingen tvivl om, at det for mig har været et stort spring fagligt, men jeg har omvendt været vant til at hjælpe mange mennesker som IT-supporter. Så jeg skal dybest set bare hjælpe på en anden måde og med en anden faglighed end før”, slutter Carl Hønig.

SUSU-uddannelserne er en såkaldt ”vekseluddannelse”, hvor der løbende skiftes mellem skole og praktik. Skole-delen kan foregå både i Hillerød og Helsingør. Praktikforløb kan foregå inden for de fire områder plejehjem, hjemmehjælp, hospitaler og psykiatri.

Kæmpe mangel på sosu'er

Og der er god grund til at tænke i nye baner for at rekruttere sosu'er.

De seneste tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser således, at 38 procent af de stillinger, der blev slået op efter sosu-hjælpere i juni i år ikke blev besat.

Når det gælder sosu-assistenter, så er tallet helt oppe på 49 procenthøjere end det var før coronakrisen.

_


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik