Efter Aggesen-exit: Sådan ser fremtiden ud for Konservative på Frederiksberg

Hvordan ser fremtiden for Konservative ud på Frederiksberg efter Simon Aggesens exit som konservativ spydspids? Og hvem skal forsøge at genvinde den konservative kronjuvel og tage over for ham? Det kommer politisk kommentator, Pia Allerslev, her med en analyse af.

Han blev hevet ind som Konservatives helt store håb for fremtiden. Som fremadstormende og succesfuld konservativ kometpolitiker, der skulle være synonym med Konservatives dominans på Frederiksberg mange år fremadrettet. Kronprins Simon af Frederiksberg. Udset til at være den borgmester, der ligesom Mads Lebech tidligere støvsugede Frederiksberg for personlige stemmer.

Derfor var blikket også ekstra tomt. Og skuffelsen ikke til at tage fejl af, da Simon Aggesen ved kommunalvalget den 19. november erkendte sit nederlag.

Med det dårligste personlige stemmetal for en siddende borgmester i årevis - trods et ellers godt valgt til partiet. Skandalerne havde været for mange, og de personlige konsekvenser for store med en boligsag, der gang på gang vendte tilbage til medierne.

Kastede håndklædet i ringen

Simon Aggesen kastede håndklædet i ringen, og den glimtende borgmesterkæde om halsen på den politiske førsteudfordrer: Socialdemokraten Michael Vindfeldt.

Mandag får han så officielt den borgmesterkæde om halsen ved byrådets konstituerende møde og kan fra 1. januar kalde sig frontfigur for fremtidens Frederiksberg. Samtidig er det altså markeringen af, at Simon Aggesen stopper som Konservatives spidskandidat.

Tilbage står Konservative uden indflydelse på Frederiksberg. I partiets første og største krise i den lille grønne enklave i Hovedstaden.

Simon Aggesen vil ikke længere stå i spidsen for det parti, som han netop har tabt borgmesterkæden for. I stedet er Nikolaj Bøgh udpeget som fungerende politisk ordfører, mens Laura Lindahl er ny gruppeformand, og nu skal Konservative så til at finde ud af, hvem der officielt skal stå i spidsen for partiet de næste fire år.

Hvem skal tegne fremtiden for Konservative?

- Det handler om nu at få partiet godt videre, siger politisk kommentator, Pia Allerslev til TV 2 Lorry.

Hun føler sig ret overbevist om, at det bliver makkerparret Nikolaj og Laura, der skal forsøge at fravriste Vindfeldt borgmesterposten om fire år. Med Nikolaj som klassisk, dygtig og respekteret profil. Og med Laura som ungt og friskt pust ved hans side.

Pia Allerslev er dog langt fra sikker på, det er det, der skal til, hvis Konservative atter vil have fat og fingre i partiets kronjuvel.

- Nikolaj Bøgh er en klassisk konservativ profil, og han er det bedste bud og ham, jeg tror mest på, der bliver valgt (som spidskandidat, red.). Han er en fremragende politiker og en megadygtig kommunikatør. Han kender Frederiksberg og er konservativ helt ind til benet, siger Pia Allerslev til TV 2 Lorry.

- Men hvis de vil genvinde Frederiksberg ved næste valg, kan det godt være, de skal tænke i andre baner. Det kunne være med Laura Lindahl, der har formået at gøre kometkarriere, selvom hun kommer fra et andet parti. Hun repræsenterer det nye Frederiksberg, fortæller Pia Allerslev.

Et makkerpar kan være vejen frem

Hun uddyber, at Nikolaj Bøgh med sin profil minder om de klassisk konservative borgmestre, der har været. Og det er også det, der bliver udslagsgivende for, at han bliver valgt.

- Til gengæld tror jeg, Konservative fremadrettet vil satse på Nikolaj Bøgh og Laura Lindahl som makkerpar, siger Pia Allerslev.

Hun er også sikker på, at nogle vil nævne Helle Sjelle som mulig arvtager. Men det ser Pia Allerslev slet ikke som aktuelt. 

Simon Aggesen fortsætter som menigt medlem af kommunalbestyrelsen på Frederiksberg.

_


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik