Simon Aggesen færdig - trækker sig som spidskandidat

Den siddende konservative borgmester på Frederiksberg, Simon Aggesen, vil ikke stå i spidsen for Konservative fra årsskiftet.

Fra årsskiftet vil den siddende borgmester i Frederiksberg Kommune, Simon Aggesen (K), ikke længere være spidskandidat - og dermed borgmesterudfordrer - for sit parti.

Borgmesteren fortsætter dog som menigt medlem af kommunalbestyrelsen i det nye år.

Det oplyser han på Facebook.

Her skriver Aggesen, at sagen om salget af en herskabslejlighed i kommunen, som har været beskrevet i en række medier, bærer en del af skylden for hans beslutning.

En sag som borgmesteren mener er blevet belyst forkert.

"Det skal heller ikke være nogen hemmelighed, at det har været hård kost for både mig, Josephine og vores nærmeste, at vi og vores beslutninger om, hvordan vi har ønsket at bo, er blevet mistænkeliggjort i landsdækkende medier." 

"Jeg beskrev forløbet i min status for lidt over et år siden, men historien i medierne har desværre været en anden", skriver Simon Aggesen på Facebook.

Desuden vil borgmesteren have mere tid til familien, og ifølge ham er det svært at forene med de politiske ambitioner og arbejde som spidskandidat.

"Jeg har derfor i dag meddelt den nyvalgte konservative gruppe, at jeg ikke længere ønsker at stå i spidsen for vores parti, og at jeg i fremtiden vil fokusere på min familie og et kommende job i det private erhvervsliv. Indtil videre fortsætter jeg som menigt medlem af kommunalbestyrelsen", skriver Aggesen.

Godt valgresultat og historisk borgmesterskifte

Aggensens afgang fra kommunalpolitik kommer efter det bedste valg til hans parti De Konservative på Frederiksberg siden 2005.

Ved valget i november måned fik partiet hele 40 procent af stemmerne, men alligevel manglede de sidste mandater for at kunne genvinde borgmesterposten.

Det var tid til et vagt- og magtskifte, lød det fra de politiske modstandere Socialdemokratiet, Enhedslisten, SF og Radikale Venstre på Frederiksberg Rådhus.

Sammen talte de til 15 mandater, som lige præcis var nok til at sikre borgmesterkæderne, der for første gang i 112 år forsvinder fra De Konservatives hænder.

34-årige Simon Aggesen overtog i 2019 posten som borgmester, efter at hans partifælle Jørgen Glenthøj gik af efter eget ønske.

Siden har Aggesen blandt andet været i fokus efter en boligsag, som er blevet kritiseret fra flere sider. Op til kommunalvalget forsøgte han ihærdigt at undgå interviews om sagen i medierne.

TV 2 Lorry forsøger at få en kommentar fra Simon Aggesen

mandater i alt
0 % optalt
liveblog  Opdateres om 0 sekunder

  _


  Oversigt

  Seneste nyt

   Overblik

   Overblik