Nu vil kommune flytte cykler parkeret uden for stativer - skaber for meget trængsel

Fra uge 25 bliver cykler, der ikke er parkeret i et cykelstativ i Frederiksberg bymidte, fjernet og sat ned i kælderen under Frederiksberg Gymnasium.

For mange cyklister på Frederiksberg stiller cyklerne uden for de opstillede stativer, og det giver udfordringer i bymidten.

Derfor sætter Frederiksberg Kommune nu gang i et forsøg, der skal skabe bedre plads på gangarealerne.

Fra uge 25 og et halvt år frem fjerner kommunen cykler, der er stillet uden for stativerne inden for en afmærket zone, og sætter dem ned i cykelkælderen under Frederiksberg Gymnasium, hvor ejeren kan hente dem.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Indsatsen er et forsøg, der er godkendt af Vejdirektoratet. Borgmester Simon Aggesen (C) håber, at forsøget vil skabe bedre plads, og at flere vil stille cyklerne i stativerne fremover:

- Frederiksberg er en cykelby, og vi forsøger at skabe de bedst mulige vilkår for tohjulede trafikanter, blandt andet ved at stille cykelstativer op. Desværre er cykler, der bliver stillet uhensigtsmæssigt et tilbagevendende problem, der giver mange gener for de gående, ikke mindst for mennesker med handicap, der har svært ved at komme frem. Derfor forsøger vi nu med denne indsats, og så evaluerer vi på den om et halvt år, siger han.

Ærgerligt, men nødvendigt

Den afmærkede zone, hvor kommunen vil fjerne cykler stillet uden for stativer, omfatter Solbjerg Plads og Frederiksberg metroforplads. Der bliver skiltet om forsøget ved alle indgange til området.

Derudover opsættes der informationstavler i zonen. Der er 1154 cykel p-pladser inden for zonen og 2083 umiddelbart udenfor.

Formanden for Frederiksberg Kommunes By- og Miljøudvalg, Jan E. Jørgensen (V) glæder sig til at se, om indsatsen mindsker trængslen i zonen

- Egentlig synes jeg det er ærgerligt, vi skal flytte folks cykler. Men når de nu ikke benytter sig af cykelstativerne og skaber al for megen trængsel på den begrænsede plads, der er i byen, så bliver vi nødt til at gøre noget. Vi informerer meget bredt om indsatsen, og det håber jeg virker, så cyklisterne bruger stativerne fremover, siger han i pressemeddelelsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik