Nyåbnet restaurant giver lange køer – her koster retterne ned til 19 kroner

Restauranten Bouillon vil lave gourmetmad, men til billige penge, så alle kan være med.

En forret til 19 kroner, en hovedret til 79 kroner og en dessert til den nette sum af 28 kroner - eller hvad med en lille karaffel med hvidvin til sølle 49 kroner?

Det er bare nogle af priserne på den nye restaurant Bouillon på Frederiksberg. 

Restauranten er bygget op om grundidéen ”God mad til billige priser i smukke lokaler’.

Men er maden så også derefter?

Det har TV 2 Kosmopols vært på programmet Oplev, Sascha Yang, undersøgt. Hun har derfor været forbi den nye, hypede restaurant og prøvesmagt det nye koncept.

Før vi skal have den endelig dom over maden senere i artiklen, så skal vi dog først høre lidt mere om konceptet fra den mand, der står bag Bouillon.

- En Buillion-restaurant er i sin tid lavet til arbejderne tilbage i 1800-tallet i Frankrig, hvor de kunne komme ind på en stor og flot restaurant og få en skål suppe til billige penge.

- Så har det udviklet sig og været dødt i mange år, men er genopstået under corona. Lige nu popper restauranterne op alle steder i Paris og i Frankrig generelt, siger Torben Klitbo, der er stifter af den nyåbnede restaurant på Frederiksberg. 

Han står også bag Cofoco-restauranterne og er gastronomisk iværksætter.

Dyrt at spise i København

Torben Klitbo står også bag Cofoco-restauranterne og er gastronomisk iværksætter. 

Siden han for over 20 år siden åbnede sin første takeaway og restaurant, har han haft den overordnede filosofi ’value for money’. 

Netop restauranter med den tilgang har han haft svært ved at finde i de Københavnske gader i en tid med inflation og generelt høje priser.

- Efterhånden synes jeg bare, det var blevet så dyrt at gå ud og spise i København, at der var noget sympatisk ved at lave en restaurant, hvor alle havde råd til at komme, og alle i princippet havde råd til den dyreste vin på kortet, fortæller han.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

restaurant Bouillon Torben Klitbo Frederiksberg
Stifter af den nye restaurant Bouillon, Torben Klitbo.
Foto: TV 2

Den dyreste vin på menukortet hos Bouillon er en Pinot Noir, der koster 54 kroner for en lille karaffel, og med det prisleje ville de fleste restauranter nok have svært ved at få det hele til at køre rundt.

Men de problemer regner Torben Klitbo ikke med, at Bouillon får. Restauranten har nemlig været godt besøgt, siden de åbnede den 15. september i år.

- Det er klart, når det er så billigt, så skal vi have mange mennesker i gennem. Restauranten har åben syv dage om ugen fra 11.30 til 23.00, og der er lige så mange, der kommer og spiser klokken 15.00 og 16.00, som klokken 12.00 eller klokken 18.00, og det gør jo, at vi kan nå at vende bordene rigtig mange gange.

Noget tyder på, at Torben Klitbo har fat i den lange ende. Igen torsdag aften, er foran restauranten en kø at mennesker, der håber på at få et bord.

Ønsker du et bord til middag klokken 19.00, skal du da også bladre langt i din kalender. Den næste ledige tid til et bord klokken 19.00 er således den 19. december 2023.

Den endelige dom

Som lovet skal vi også have den endelige dom fra værten på Oplev, Sascha Yang. Til forret fik hun blandt andet en rørt tartar med salat til 39 kroner, og her var vurderingen positiv.

- Det er enkelt, men det smager helt vildt godt. Det der fransk bistromad, det kan noget, forklarer hun.

Og Sascha Yang havde generelt svært ved at skjule sin begejstring for den franske mad til de billige priser. Til hovedret spiste hun sig i gennem en ’steak frites med kryddersmør a la maitre d'hotel’.

- God smag, den er mør, mmmh, og perfekt stegt. Det er det dyreste på menukortet til 124 kroner. Der kan alle altså også godt være med.

Du kan høre hele bedømmelsen og se hele afsnittet af Oplev nedenfor.

Vi går tur i Dalís syrede metavers, spiser billig, fransk bistromad og lærer at give komplimenter til fremmede.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik