Profil melder fra: De Konservative på Frederiksberg får ny borgmesterkandidat til maj

Laura Lindahl ønsker ikke at være borgmester, mens Nikolaj Bøgh gerne stiller sig til rådighed.

Det kan være svært at finde ud af, hvordan der egentlig skal vælges en konservativ borgmesterkandidat på Frederiksberg, når det i 112 år bare var den siddende borgmester, der automatisk var spidskandidat.

Men den situation står De Konservative på Frederiksberg i nu.

Formand for vælgerforeningen, Flemming Brank, oplyser til TV 2 Kosmopol, at der er nedsat et kandidatudvalg, der efter planen vil indstille en kandidat til vælgerforeningen i medio maj.

Og denne kandidat “skulle meget gerne” være den, der ender med at blive kandidat, lyder det.

- Vi har rigtig mange gode navne, som vi arbejder på, men vi holder kortene tæt til kroppen, siger Flemming Brank til TV 2 Kosmopol.

Efter det historiske valgnederlag i november 2021 trak den afgående borgmester, Simon Aggesen, sig. 

Herefter blev lederskabet i De Konservative - der fik 40 procent af stemmerne - delt mellem fire personer.

Nikolaj Bøgh blev politisk ordfører, Laura Lindahl blev gruppeformand, Alexandra Dessoy blev 2. viceborgmester og gruppenæstformand, mens Michael Brautsch blev gruppesekretær.

De to største profiler - Laura Lindahl og Nikolaj Bøgh - oplyste i den forbindelse, at de begge forsøgte at komme i Folketinget. Det lykkedes som bekendt ikke for nogen af dem.

Lindahl melder fra

Og nu oplyser Laura Lindahl til TV 2 Kosmopol, at hun ikke agter at være borgmesterkandidat.

- Jeg har meldt ud internt, at jeg ikke går efter det. Jeg har aldrig drømt om at blive borgmester, siger hun til TV 2 Kosmopol.

Omvendt er Nikolaj Bøgh klar til at stille sig til rådighed.

quote Nogen skal jo påtage sig opgaven, og jeg har jo den længste anciennitet i gruppen

Nikolaj Bøgh (K),

- Det vil jeg bestemt overveje positivt, hvis kandidatudvalget og vælgerforeningen vil det. Nogen skal jo påtage sig opgaven, og jeg har jo den længste anciennitet i gruppen, siger han til TV 2 Kosmopol.

Alexandra Dessoy bekræfter i en sms til TV 2 Kosmopol, at vælgerforeningen er i gang med at udpege en ny spidskandidat, men oplyser ikke, hvorvidt han kan se sig selv som kandidat eller ej.

Michael Brautsch er ikke vendt tilbage på TV 2 Kosmopols henvendelser.

Kommentator: Bøgh er favorit

TV 2 Kosmopol erfarer, at også Anders Storgaard bliver nævnt som en mulig kandidat. Han blev valgt ind i kommunalbestyrelsen ved sidste valg. Han er 28 år gammel og tidligere formand for Konservativ Ungdom.

Han afviser at kommentere interne partiforhold over for TV 2 Kosmopol.

Politisk kommentator Pia Allerslev fortæller til TV 2 Kosmopol, at hun også har øje på Anders Storgaard, men at hun ser Nikolaj Bøgh som favorit til at blive konservativ borgmesterkandidat.

- Han er et kendt navn, man ikke kan komme udenom. Han er ikke den mest sprælske, men han har en stærk økonomisk og kulturel profil. Han er det sikre kort, siger Pia Allerslev, der selv er tidliger fagborgmester for Venstre i Københavns Kommune.

En mulighed er ifølge Pia Allerslev også, at partiet henter en kandidat ind udefra. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik