Træt af din kanin: Donér den til løverne i Zoo

Zoologisk Have i København tager gerne imod dit gamle kæledyr for at bruge det som foder til havens rovdyr.

Skal du af med din gamle kælekanin, et hamster eller et marsvin, er de sultne rovdyr i København Zoo mere end klar til at overtage.

Foderkøkkenet i dyrehaven tager nemlig meget gerne imod mindre gnavere, som de kan bruge til de kødædende dyr som løver, tigre og de tasmanske djævle.

I modsætning til hvis man vil donere en udtjent hest, hvor der i øjeblikket er tre måneders ventetid på grund af begrænset fryserplads, kan man komme af med sit kæledyr med meget kort varsel.

I øjeblikket får haven en 5-6 gnavere – typisk kaniner – indleveret om måneden, men de modtager gerne flere smådyr.

- Det er godt for dyrene at få noget varieret, så det ikke altid er hest eller ko. Og så er der hår på, der er sjovt at tygge på, og så er organer supersunde for dem, siger Ann-Sofie Eller, dyrepasser i foderkøkkenet.

Se dit kæledyr blive spist

Zoologisk Have glæder sig ikke kun over den gratis mad, men også over den snak, som donationen giver anledning til.

For typisk kommer forældrene sammen børnene for at aflevere kæledyret, og her bliver der ikke lagt fingre imellem eller fortalt dækhistorier om, at det pjuskede kæledyr skal leve videre i kaninhøjen.

Det er lige i Zoologisk Haves ånd, at man ikke forsøger at disneyficere dyrene, men i stedet viser naturen så naturlig som muligt.

Ejerne kommer med de levende dyr i en kasse, og selv om de er afklarede, er de fleste alligevel påvirkede af situationen:

- Folk er rørte, så vi bruger god tid til at fortælle, hvad der skal ske, og på at læse folk. Men jeg tror, at forældre godt kan lide, at der sker noget godt, i stedet for bare at blive aflivet og ende på forbrændingen, forklarer Ann-Sofie Eller.

En gang imellem har dyrepasserne mulighed for at fortælle, hvornår kæledyret skal bruges som foder, så familierne kan se det, hvis de vil.

Man kunne måske tænke, at jo større dyr, jo gladere rovdyr. Men Zoologisk Have tager kun imod mindre kæledyr:

- Det er dyr, der er naturlige byttedyr for rovdyrene. Det er ikke etisk at give dem hunde eller katte, fordi det ikke er naturligt for dem, siger Ann-Sofie Eller.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik