Endnu en badestrand lukket på grund af bakterier

Badning frarådes i øjeblikket på to strande i hovedstadsområdet, fordi målinger har vist forhøjede værdier af bakterier i vandet.

Hvis man har lyst til at hoppe en tur i havet denne søndag, så skal man sørge for at gøre det et andet sted end ved Liseleje Strand i Halsnæs og Marbæk Strand i Frederikssund. 

Begge steder er der foretaget badevandsmålinger, som viser forhøjede værdier af bakterietyperne enterokokker og E.coli. Det er bakterier, der findes i tarmkanalen hos dyr og mennesker. 

Som TV 2 Lorry tidligere har fortalt, så meddelte Halsnæs Kommune i onsdags, at badegæster på Nordkysten ved Liseleje Strand skal søge andre steder hen. 

Fredag var det så Frederikssund Kommune, der kom med samme udmelding for Marbæk Strand ved Roskilde Fjord. Begge steder bliver badning stadig frarådet søndag. 

(Artiklen fortsætter efter opslaget.)

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Skyldes afføring fra badegæst eller dyr

I Halsnæs har kommunikationskonsulent Pernille Kuszcz Kristensen afvist, at bakterierne kan stamme fra spildevand. 

Istedet er den umiddelbare vurdering, at bakterierne i badevandet kan skyldes en såkaldt forbigående hændelse af lokal karakter.

- Det kan for eksempel være en fugl eller et andet dyr – eller måske endda en badegæst – der har leveret noget.

I Frederikssund er der endnu ingen gisninger om, hvad der kan være årsag til bakterierne. 

Både på Liseleje Strand og på Marbæk Strand er der foretaget nye vandprøver, og kommunerne forventer at få resultaterne efter weekenden. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik