Når ny station åbner, bliver det i første omgang uden S-tog

Vinge Station åbner efter planen til sommer, men det bliver i første omgang en station uden S-tog. De kommer et halvt år senere.

I Vinge har borgerne i lang tid ventet på deres forsinkede S-togsstation.

Planen er, at Vinge Station skal stå færdigt i sommeren 2020, så det bliver muligt for passagerer på S-togslinjerne C og H at stige af og på ved Vinge.

Men det bliver i første omgang en togstation uden S-tog. Som det ser ud nu, må borgerne vente indtil december 2020, før de kan stige på et tog, for ifølge DSB laves køreplanerne for S-togene kun én gang om året, og én ændring i én køreplan får betydning for andre tog- og buskøreplaner, som så også vil skulle tilpasses. 

- Når vi laver en køreplan, så er det et meget stort og kompliceret puslespil, der skal gå op i en højere enhed. Det gør vi én gang om året. Næste gang der er et stort køreplansskifte, det er den 13. december 2020, og det vil også være der, hvor Vinge vil figurere på køreplanen, siger DSB's informationschef Tony Bispeskov til TV 2 Lorry. 

Kan der virkelig ikke gøres en undtagelse?

Vi gør jo meget gerne undtagelser, men i det her tilfælde, så er det jo også et spørgmål om, hvor mange kunder, det kommer til at gå ud over, så det er en balance, og den bedste balance opnås ved at stille en garati for, at Vinge kan tages i brug den 13. december, siger Tony Bispeskov.

Hos Frederikssund er de klar over, at de ikke skal forvente at kunne køre med S-tog, når stationen åbner til sommer. 

Et i skriftlig svar til TV 2 Lorry udtaler Venstre-borgmester John Schmidt Andersen:

 - Det havde naturligvis været optimalt, at Vinge Station kunne togbetjenes, så snart den er færdigbygget. Og vi er i dialog med DSB om det, men indtil videre har det ikke umiddelbart været muligt at få dette ønske opfyldt. Under alle omstændigheder glæder vi os til, at Vinge Station kan tages i brug senest i december i år. 

Station med turbulent historik

Vinge Station har længe været genstand for en del virak. Byggeriet af en S-togsstation har nemlig været en essentiel forudsætning for tilblivelsen af den helt nye by.

Men fordi Vinge som ny by er banket op fra grunden og ikke har haft nok indbyggere, har stationen med plads i hjertet af byprojektet ikke levet op til de fastsatte kriterier for nye stationer.

Men efter et flertal i Folketinget uden om den daværende VLAK-regering afsatte de fornødne penge, og Frederikssund Kommune selv spyttede i kassen, blev opførelsen af stationen vedtaget.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik