Efter strid: Nu skal der bygges ungdomsboliger i tidligere akvarium

En strid mellem staten, Gentofte Kommune og en privat ejendomsudvikler er afsluttet med et forlig. Dermed er der banet vej for ungdomsboliger på Strandvejen.

Det at være på SU er typisk ikke noget man forbinder med at bo ved Strandvejen i Charlottenlund. Men det kan det måske snart blive.

I hvert fald er vejen banet for en række nye ungdomsboliger i Bilharziosebygningen i Charlottenlund. Det sker, efter staten i form af Slots- og Kulturstyrelsen, Gentofte Kommune og den private ejendomsudvikler og nuværende lejer NPV har indgået et forlig. 

Det skriver Bolig- og Indenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Striden, som der er indgået forlig i, har handlet om anvendelsen af Bilharziosebygningen og fire andre bygninger, der alle ligger i Charlottenlund Slotshave. 

Med forliget vil Bilharziosebygningen, der også er den største af de fem, blive omdannet til ungdomsboliger, mens de resterende fire bygninger fortsat kan bruges til kontor og administration. I alt forventer Gentofte Kommune, at bygningen vil kunne omdannes til mellem 20 og 30 ungdomsboliger.

- Det er et meget fint resultat for de unge, at vejen nu er banet for flere almene ungdomsboliger i Gentofte Kommune, som ellers er fuldt udbygget og stort set uden ledige byggegrunde. Behovet er stort, og jeg glæder mig derfor over, at det via forhandlingens vej er lykkedes at komme i en positiv dialog med staten om anvendelsen af deres bygninger, siger Gentofte Kommunes borgmester Michael Fenger (K) i pressemeddelelsen.

Han fortæller samtidig, at det er Gentofte Kommunes plan at opføre i omegnen af 150 ungdomsboliger mere på andre placeringer i kommunen.

Staten vil have blandede byer

Ønsket om ungdomsboliger ved Strandvejen er delt af regeringen, som med Slots- og Kulturstyrelsen også har haft en finger med i forliget.

I pressemeddelelsen siger Bolig- og Indenrigsminister Kaare Dybvad Bek (S):

- Regeringen har en klar ambition om at skabe mere blandede byer overalt i Danmark. Derfor har det længe stået på min ønskeliste, at der også etableres almene ungdomsboliger ved Strandvejen, og jeg er rigtig glad for, at vi sammen med Gentofte Kommune nu kan sikre, at vi kommer i gang.


Ifølge aftalen skal den nuværende lejer fraflytte Bilharziosebygningen senest den 30. april, hvorefter arbejdet med at forberede bygningen til salg til en almen boligorganisation begynder. 

Ifølge forliget er det desuden en forudsætning, at bygningen er sat til salg senest ved udgangen af september 2022. Inden et eventuelt salg skal det desuden godkendes af Folketingets Finansudvalg via et såkaldt aktstykke.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik