Mand dømt for brud på politihold mod sine forældre: "Meget tragisk sag"

En 36-årig mand fra Brøndby er blevet idømt ti måneders fængsel for at bryde tilholdet mod sine forældre. Anklager i sagen kalder det "atypisk".

En 36-årig mand fra Brøndby har tre gange før fået en dom for at bryde et polititilhold, som han har mod sine forældre. 

I Retten i Glostrup fik han tirsdag endnu en dom for samme forhold, hvilket bringer totalen op på fire domme.

Selvom det er et særsyn at have et polititilhold mod ens børn, er det ikke det, som anklager Robert Rafn mener, er det mest opsigtsvækkende i denne sag. 

quote Det er i virkeligheden en meget tragisk sag om en mand i midten af 30'erne, der kæmper med misbrugsproblemer

Anklager i Københavns Vestegns Politi

Det er nemlig strafudmålingen, han synes, er det specielle. Dommen lød på ti måneders ubetinget fængsel, og det er meget i denne type sager, siger han. 

- Det er en lang dom at få for at bryde et tilhold, men det skyldes, at han er dømt for det tre gange tidligere. Det er sjældent, det ender så grelt, men det er, fordi han simpelthen har gjort det så mange gange før, at straffen stiger yderligere, siger anklager hos Københavns Vestegns Politi, Robert Rafn. 

Hvad er et tilhold?

  • Et tilhold er politiets forbud mod, at en person kontakter bestemte personer eller opholder sig bestemte steder.  

  • Tilhold kan gives, hvis der er begrundet mistanke om, at en person har krænket en andens fred ved at forfølge eller genere den anden ved kontakt mv.

  • Eller mod den anden har begået strafbart forhold, der kan sidestilles med en sådan fredskrænkelse, og der er bestemte grunde til at antage, at den pågældende fortsat vil krænke den anden. 


Kilde: Retsinformation.dk

En trist fortælling 

Den 36-årige mand fra Brøndby har siden juni siddet varetægtsfængslet på grund af sigtelsen.

Anklager Robert Rafn forklarer, at det som regel er emner som kærlighedsforhold, ekskærester og jalousi, der præger tilholdssager, men her er historien altså en noget anden. 

- Det er selvfølgelig lidt atypisk at have tilhold mod sine forældre. Men det er i virkeligheden en meget tragisk sag om en mand i midten af 30'erne, der kæmper med misbrugsproblemer. 

- Han har ved tidligere lejlighed givet sin far flere knytnæveslag i ansigtet, og i den her sag får han sagt noget truende til både sin far og politiet, da de ankom på stedet. Det er min opfattelse, at meget af det kan tilskrives misbruget, siger han. 


Robert Rafn forklarer, at dommen er endelig, og at den ikke kan ankes.  

Spørg Os - Afstemning

_