Politiet dropper sag mod fyret kommunaldirektør: ”Pres fra sociale medier har forlænget min sag unødigt”

Midt- og Vestsjællands Politi rejser ikke sigtelse i sagen mod den tidligere kommunaldirektør i Greve Kommune, Claus Thykjær. Det endelige punktum i sagen er dog ikke sat.

Greve Kommune politianmeldte tidligere på året den fyrede kommunaldirektør Claus Thykjær, fordi han havde brugt kommunens kreditkort til private indkøb.

Men nu har politiet henlagt sagen, da de ikke mener, der er begået noget ulovligt i sagen. Det bekræfter Midt- og Vestsjællands Politi i en mail til TV 2 Lorry.

- Vi kan bekræfte, at der den 23. december er sendt en slutskrivelse om, at efterforskningen er sluttet, da der ikke er rimelig formodning om, at der er begået noget strafbart. Der er lagt vægt på, at forholdene ikke kan straffes efter straffeloven eller andre love, skriver Midt- og Vestsjællands Politi til TV 2 Lorry.

Samtidig understreger de, at der er en klagefrist på 60 dage.

Det endelige punktum ikke sat

Derfor er det endelige punktum i sagen heller ikke sat endnu.

- På nuværende tidspunkt har jeg ikke en kommentar, men vi skal behandle det her på et ekstraordinært møde først i det nye år, siger borgmester i Greve Kommune, Pernille Beckmann (V) til TV 2 Lorry.

Hos den tidligere kommunaldirektør vækker politiets afgørelse alligevel både glæde og lettelse.

Tog fejl af betalingskort

- Det har hele tiden været min klare overbevisning, at der ikke på nogen måde har været grundlag for politianmeldelsen, men desværre har jeg skulle vente fem måneder på at få denne afklaring. Fem måneder, hvor det ikke har været muligt for mig at komme videre i min karriere. Det kan jeg heldigvis nu, skriver Claus Thykjær i et opslag på Facebook.

- Min sag, der stammer tilbage fra 2019 og tidligere, har intet at gøre med, at jeg har beriget mig for kommunens penge, sådan som det af nogle bliver udlagt. Jeg har fejlagtigt i korte perioder taget fejl af mit eget og kommunens kort. Kort, der var samme farve, fra samme bank og havde samme pinkode. Her har jeg købt private ting, men jeg har også flere gange sat private penge ind på kommunens kort, for eksempel når jeg har returneret private indkøb. Alle beløb er blevet opdaget, afregnet og håndteret, lyder det videre.

"Pres fra sociale medier har forlænget min sag unødigt"

- Det er naturligvis forkert af mig ikke at have styr på kortene, hvilket jeg drog konsekvensen af, da jeg i 2019 fik ændret procedurerne for brug af kommunens kort og hele bilagshåndteringen. Jeg er på alle måder oprigtig ked af fejlene fra min side og har lært meget om, hvad jeg ikke skal gøre fremadrettet.

- Dog er jeg oprigtig ked af, at man i Greve Byråd med henvisning til pres fra sociale medier og ‘for at være på den sikre side’, valgte at politianmelde mig. Det har sat mit liv på standby og forlænget sagen unødigt, lyder det på Facebook.

Sagen mod Claus Thykjær begyndte den 15. juni, hvor han blev fritaget for tjeneste, og den 22. juni besluttede byrådet i Greve. at indlede en sag, med henblik på at samarbejdet skulle ophøre.

Fratrædelsesaftale til to millioner

Man besluttede at indgå en fratrædelsesaftale med ham, fordi byrådet havde mistet tilliden til ham i stillingen.

Det skete efter sager om private indkøb foretaget på Greve Kommunes kreditkort. Claus Thykjær skrev på Facebook dagen efter fyringen, at han havde begået “personlige fejl.”

- Jeg har ikke slået hårdt nok ned på rod. Det betaler jeg nu prisen for. Personligt synes jeg, at det er en høj pris, men det er nu engang risikoen ved at arbejde i et politisk styret system, skrev han.

Efter fyringen kunne Claus Thykjær forlade posten med udsigt til at få udbetalt mere end to millioner kroner fra kommunen i det kommende år.

Det viste en aktindsigt i hans fratrædelsesaftale og lønforhold, som TV 2 Lorry fik.

I august besluttede Greve Kommune så på et ekstraordinært og lukket byrådsmøde at politianmelde den tidligere kommunaldirektør.

Claus Thykjær sad som kommunaldirektør i Greve Kommune siden marts 2016, og han har tidligere været ansat som kommunaldirektør eller vicekommunaldirektør i henholdsvis Guldborgsund Kommune, Gribskov Kommune og daværende Helsinge Kommune.

Her kan du se hele Claus Thykjærs opslag om sagen på Facebook:


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik