Strand sejler i stinkende fedtemøg - kommune har ikke råd til at fjerne det

De stigende energipriser presser økonomien i Greve Kommune, og de har derfor sparet oprydningen af de mange tons tang, der ligger og lugter på Greve Strand, væk.

- Her lugter råddent og beskidt, siger Naia Østby Minet, mens hun står og kigger udover de store mængder tang, som ligger langs stranden i Greve.

Normalt bliver den ildelugtende tang, også kendt som fedtemøg, fjernet af Greve Kommune, men det gør den ikke længere, og det er til stor gene for kommunens borgere.

- Jeg plejer at være hernede en gang om dagen, men jeg har ikke været hernede i en måned nu, fordi her er så ulækkert, siger Naia Østby Minet.

Greve Kommune presset af stigende priser

Det er ikke uden grund, at den ildelugtende tang får lov til at blive liggende. Greve Kommune presses nemlig, som så mange andre, af de stigende priser.

- Vi står med 20 millioner kroner i merudgifter på energiregningerne alene. Derfor bliver vi nødt til at sige stop, siger Pernille Beckmann, som er Venstre-borgmester i Greve Kommune.

Et stop for oprydningen af tang er dog langt fra nok til at finde de 20 millioner kroner.

Derfor har Greve Kommune også været nødt til at spare på driften samt vedligehold af veje og grønne områder, blandt meget andet.

- De offentligt ansatte kan ikke købe ind på samme måde mere, vi besætter ikke ledige stillinger for tiden, vi gør ikke rent på stranden, vi slukker saunaen i svømmehallen, og vi skruer ned for varmen, fortæller Pernille Beckmann.

Vi skal spare hver en krone, vi kan

De mange besparelser ærgrer borgmesteren i Greve Kommune.

- Det er ikke i tråd med, hvad vi gerne ville, men vi må bare indrømme, at vi står i en massiv krise. Derfor bliver vi nødt til at spare hver eneste krone, vi kan, siger borgmester Pernille Beckmann.

Naia Østby Minet forstår godt, at der er behov for at spare i kommunen, men hun er alligevel ærgerlig over udsigten til, at fedtemøget vil være en permanent del af Greve Strand det næste lange stykke tid.

- Jeg har stor forståelse for, at man skal skære ned. Men den her tang er til gene for så mange borgere i Greve, og det kommer den til at være i lang tid. Det bliver nok først fjernet igen til sommer, siger Naia Østby Minet.  


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik