Efter skandalesager om byggesjusk: Nu trækker direktør sig

Gennem de seneste måneder har TV 2 Lorry fortalt, hvordan udlejningsfirmaet Grønnely har været centrum for en større skandalesag, der involverer mere end 100 lejere. Nu tager direktør Peder Blak konsekvensen og fratræder.

Utallige sager om byggesjusk hos Grønnelys ejendomme i Gribskov Kommune har fyldt rigtig meget de seneste måneder.

Siden TV 2 Lorry og TV 2 Fyn i starten af januar kunne afsløre, at 105 lejere i Grønnely Parken i Gilleleje betaler i dyre domme for at bo med vand ned gennem loftet og byggesjusk, der er så farligt, at Sikkerhedsstyrelsen konkluderer, der både er risiko for stød og brand, så har sagerne mast sig på for at komme frem.

Senest har en række politikere i Gribskov erklæret, at de er klar til at politianmelde Grønnely.

Det sker efter - som TV 2 Lorry tidligere har fortalt - at den byggeansøgning, som Grønnely har sendt ind til kommunen, da firmaet byggede deres afdelinger i Gilleleje og Esbønderup, slet ikke stemmer overens med det, de reelt har bygget.

Som en konsekvens af de mange kedelige sager, har Grønnelys direktør, Peder Blak, valgt at trække sig fra sin stilling.

Det oplyser Grønnely i en pressemeddelelse fredag.

Brødrepar fortsætter som ejere

Sammen med sin bror Kristian Blak har Peder Blak stået i spidsen for den familiedrevet virksomhed, men nu overtager erhvervsmanden Christian Stig Møller tøjlerne som ny administrerende direktør i håbet om, at han kan styre tøjlerne fremover. Brødreparret fortsætter dog som ejere af virksomheden.

Den nye administrerende direktør får efter alt dømme nok at se til med at rydde op i de verserende byggesager.

Hans opgave bliver at sikre, at alle fejl og mangler bliver rettet tilfredsstillende op, så bygningerne kan leve fuldt op til alle myndighedernes krav – og at Grønnelys godkendte handleplan for at bringe bygningerne i orden kan realiseres, skriver Grønnely selv i pressemeddelelsen.

"Ikke været gode nok"

Peder Blak erkender, at man ikke har gjort det godt nok i de verserende sager:

- Da Grønnely blev etableret, var det med tanken om at opkøbe, renovere og give ældre ejendomme nyt liv. Vi har haft held til at udvikle gamle ejendomme, men jeg må også erkende, at vi ikke har været helt gode nok til at få nogle af projekterne tilstrækkeligt i mål. Min bror og jeg vil nu overdrage opgaven med at lede, udvikle og professionalisere Grønnely til den nye CEO, siger han i pressemeddelelsen.

Endvidere oplyses det, at selskabet desuden planlægger at indsætte en ekstern bestyrelse. Rekrutteringen af medlemmerne til denne pågår i øjeblikket og den nye bestyrelse vil blive annonceret i den nærmeste fremtid.

Ny direktør skal klare skandalesager

I den kommende tid vil Peder og Kristian Blak overdrage opgaven med at lede Grønnely og virksomhedens projekter til den nye CEO og den professionelle bestyrelse.

Og den nye direktør, Christian Stig Møller vil straks sætte sig ind i de to skandalesager fra Gribskov Kommune.

- Jeg ser frem til at tage fat på opgaven. Lejerne i Grønnelys ejendomme fortjener gode boliger, som efterlever alle myndighedernes krav og er af forventet god kvalitet. Min første opgave bliver at sætte mig særdeles godt ind i de to sager i Gribskov Kommune og sikre, at vi kommer godt i mål ved at få udbedret og dokumenteret ejendommene til kommunens og myndighedernes fulde tilfredshed,  siger den nye direktør ifølge pressemeddelelsen.

Han fortsætter:

- Jeg er meget glad for det entydige mandat ejerne har givet mig i forbindelse med indtrædelsen i selskabet; det skal professionaliseres! Professionaliseringen af Grønnely er en proces, jeg sammen med den kommende bestyrelse snarest vil lægge en plan for. En plan som både skal sikre de fremtidige byggeprocesser samt den fremtidige kommunikation med lejerne og øvrige interessenter,

Spørg Os - Afstemning

_