Kendis-borgmester ude: Venstre overtager borgmesterposten i Gribskov

Bent Hansen (V) er valgt som ny borgmester i Gribskov Kommune. Han afløser Anders Gerner fra Nygribskov.

Bent Hansen (V) bliver ny borgmester i Gribskov Kommune. Det oplyser han til mediet sn.dk.

Til mediet forklarer den nye borgmester, at der er indgået konstitueringsaftale med 15 mandater på tværs af samtlige valgforbund: Venstre, Nytgribskov, SF, Socialdemokratiet, Radikale Venstre og Enhedslisten.

– Vi har indgået en aftale mellem seks partier, hvor jeg skal være ny borgmester. Vi forsøgte at få Konservative med og blå blok, men det kan måske komme senere, siger Bent Hansen til sn.dk og fortsætter:

- Derfor har vi også ladet et udvalg stå åbent, nemlig Plan og byg. Så nu har vi i første omgang indgået en aftale med 15 mandater, og så får vi alle detaljer på plads inden for et par dage.

Farvel til kendis-borgmester

Bent Hansen afløser på borgmesterposten Anders Gerner fra Nygribskov, som blev valgt til ny borgmester i Gribskov Kommune efter valget i 2017.

Ved valget i 2017 var Gribskov den ene af blot to kommuner, hvor en lokalliste havde borgmesterposten. Den anden var Guldborgsund.

Anders Gerner, der altså nu er forhenværende borgmester, vil flere formentlig genkende fra tv-programmet Hammerslag på DR.

Artiklen fortsætter under billedet.

Bent Hansen fra Venstre er ny borgmester i Gribskov
Bent Hansen fra Venstre er ny borgmester i Gribskov

Nytgribskov er blevet næststørste parti i konstitueringen, og Anders Gerner er valgt som 1. viceborgmester, fortæller han til sn.dk.

– Vi går med i aftalen, fordi vi har arbejdet på et bredt samarbejde de sidste fire år, hvor vi blandt andet har samarbejdet med Radikale Venstre, Socialdemokratiet og Enhedslisten, og har fundet rigtig mange løsninger sammen.

- Det er vi glade for at kunne fortsætte med, siger Anders Gerner til mediet.

/ritzau/

_