Kommune truet af konkurs: Valgløfter bliver sløjfet

Om få år er kommunekassen tom i Gribskov Kommune. Nu varsler borgmesteren, at en lang række valgløfter ikke bliver til noget.

I Gribskov mangler kommunen 155 millioner kroner, og om få år er kommunens pengekasse tom. Om bare ét år risikerer kommunen at være sat under administrationen af staten. Sådan lyder den dystre udmelding i en pressemeddelelse fra kommunen.

Et nyt kasse-eftersyn viser, at kommunens økonomi er langt dårligere end forventet.

- For at sige det pænt, så er budgettet for Gribskov Kommune et valgbudget med masser af gyldne løfter og ingen penge til at føre løfterne ud i livet med. Jeg er dybt bekymret, siger borgmester Anders Gerner Frost i pressemeddelelsen.

Valgløfter bliver sløjfet

Borgmester og 1. viceborgmester har nu bedt politikerne om at finde effektiviseringer og besparelser for i alt 25 millioner kroner i 2019 og 40 millioner kroner i 2020.

De står selv klar med en plan, som på kort sigt kan tage brodden af den værste økonomiske katastrofe.

- Vi bliver simpelt hen nødt til at slå en streg over de gyldne valgløfter, som der ikke er dækning for. Vi må ærligt fortælle borgerne, at der har været et budget, som lovede en masse ting, der ikke var penge til i kassen, siger Anders Gerner Frost i pressemeddelelsen.

Borgmesteren og 1. viceborgmesteren vil præsentere deres kollegaer for den nye analyse af den skrantende økonomi på mandag, hvor der er møde i Økonomiudvalget. Her vil de også præsentere deres genopretningsplan.

For fem år siden havde Gribskov Kommune 1.729 kroner pr. indbygger i overskud. I dag er overskuddet 966 kroner pr. indbygger. Gribskov Kommune er derfor på vej mod en situation, hvor der ikke vil være penge til at investerer på anlægsområdet, som for eksempel renovering af skoler og veje.

I alt 14 løfter bliver sløjfet eller udsat. Det gælder blandt andet følgende:

 • Ny vej mellem Græsted og Gilleleje.
 • Budget til nye cykelstier (reduceres kraftigt).
 • Planer om et nyt museum for jødernes flugt oktober ’43.
 • Øget tilskud til idrætshaller.
 • Pulje til iværksætteri.

Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik

Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik