Nyt kaos i Gribskov: Bestyrelsesmedlemmer trækker sig i protest over konstituering

En større gruppe medlemmer fra Venstres bestyrelse i Gribskov har valgt at forlade posten på grund af utilfredshed med partiets konstituering efter kommunalvalget.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Syv medlemmer af bestyrelsen af Venstre i Gribskov har trukket sig, da de ikke kan acceptere konstitueringen med rød blok.

Det bekræfter et af de udtrædende medlemmer, Jes Freisner, over for TV 2 Lorry.

Udover ham selv tæller de syv medlemmer næstformand Carina Bloch Simonsen, Steen Pedersen, Thomas Larsen, Kirsten Madsen Johnny Bragniski og Rene Simonsen.

På valgnatten konstituerede Venstres Bent Hansen sig som borgmester med opbakning fra NytGribskov, Enhedslisten, Socialdemokratier, Radikale Venstre og SF.

Den konstellation er bestyrelsen dog ikke tilfreds med, og de har ønsket den ophævet. Et ønske der dog ikke er blevet imødekommet fra Venstres byrådsmedlemmer i Gribskov.

- Vi havde en gylden mulighed for at få et blåt flertal i byrådet, men man har så valgt at tage den røde side med på bekostning af De Konservative. Det er hovedårsagen til, at vi har trukket os, siger Jes Freisner til TV 2 Lorry.

Også utilfredshed hos Konservative

Beslutningen om at forlade bestyrelsen blev truffet fredag morgen, fortæller han.

Torsdag aften havde bestyrelsen af Venstre i Gribskov møde med byrådsmedlemmerne, og man regnede med at det godt kunne lade sig gøre, at man trak sig fra konstitueringen.

- Men det ville de åbenbart ikke være med til. Det var vigtigere for dem at holde fast i borgmesterposten, siger Jes Freisner.

Venstres Bent Hansen blev ganske overraskende borgmester i Gribskov, da han konstituerede sig med primært røde stemmer, og dermed overtager sædet fra Anders Gerner Frost fra Nytgribskov.

Det er faldet særligt  De Konservative for brystet, efter at partiet gik fem mandater frem til seks mandater i alt og blå blok derfor kunne etablere sit eget flertal uden de røde partier.

- Desværre har Venstre, som fik tilbagegang ved valget, valgt at gå sammen med de røde partier igen mod at få borgmesterposten. Det er vi rigtig kede af.

- Vi stod med et klart blåt flertal, tre gange så mange stemmer til mig som til Venstres borgmesterkandidat og mulighed for en ny retning, skriver Konservative i Gribskovs spidskandidat, Trine Egetved, på Facebook.

Borgere i protest

Og Venstres borgmesterpost med stor hjælp fra røde stemmer har ikke undsluppet vælgernes opmærksomhed.

På Facebook har borgerne engageret sig i gruppen ”Gribskov – Lyt til borgerne”, som i skrivende stund har mere end 1200 medlemmer.

Her har borgerne allerede nu arrangeret et fakkeltog mod den nye konstituering i det, borgerne kalder for et ”Venstre-kup”.

quote Vi havde en gylden mulighed for at få et blåt flertal i byrådet, men man har så valgt at tage den røde side med på bekostning af De Konservative

Jes Freisner, nu tidligere bestyrelsesmedlem af Venstre I Gribskov

Borgerne er utilfredse med, at det skete uden om Konservative, som klart blev kommunens største parti.

De blå partier havde inden valget nemlig indgået et valgforbund. Et valgforbund, som Venstre løb fra på valgaftenen.

- I første omgang er formålet at få markeret, at Venstres stunt på valgnatten for blot at få magt ikke accepteres af os, skriver gruppen på Facebook.

Ny borgmester: - Vi er stolte og ydmyge

TV 2 Lorry forsøgte torsdag aften at få en kommentar til den voksende utilfredshed fra hovedpersonen selv, Bent Hansen, som vendte tilbage med en sms underskrevet af ham selv og Venstres lokalforeningsformand, Christina Lund - der altså er blevet i bestyrelsen.

- Vi har indgået en meget bred konstituering med en række partier, som peger på Venstres spidskandidat som ny borgmester. Det er vi stolte og ydmyge omkring. For Venstre har det været afgørende, at Venstre skulle have et stærkt mandat fra borgerne i Gribskov, skriver de to og fortsætter:

- Med 15 af kommunens 23 mandater bag en ny Venstre-borgmester vurderer vi, at grundstenen nu er lagt for et godt og bredt samarbejde i byrådet. Til gavn for borgerne i Gribskov. Vi har både i konstitueringsforhandlerne og i den proces, der nu kører, været åbne over for at få De Konservative og de andre blå partier med i samarbejdet.

Her er den fulde sms

- Vi har indgået en meget bred konstituering med en række partier, som peger på Venstres spidskandidat som ny borgmester. Det er vi stolte og ydmyge omkring.


- For Venstre har det været afgørende, at Venstre skulle have et stærkt mandat fra borgerne i Gribskov. Dernæst at etablere et så bredt samarbejde som muligt bag en kommende borgmester i Gribskov.


- Med 15 af kommunens 23 mandater bag en ny Venstre-borgmester vurderer vi, at grundstenen nu er lagt for et godt og bredt samarbejde i byrådet. Til gavn for borgerne i Gribskov.


- Vi vil dog også understrege, at vores dør er altid er åben for partier, der vil tage ansvar og deltage i det brede samarbejde. Derfor inviterer vi selvfølgelig også de partier, der lige nu står udenfor til at komme med ind i samarbejdet, hvis de vil det.


- For os har fokus hele tiden været på at sikre det bredest mulige samarbejde i byrådet. Og det mener vi afgjort, at vi gør med den nuværende konstituering.


- Vi har både i konstitueringsforhandlerne og i den proces, der nu kører, været åbne over for at få De Konservative og de andre blå partier med i samarbejdet. Vi arbejder nu med at formulere den borgerlige-liberale politik, som vi ønsker at føre i kommunen. 

Du har læst en artikel fra TV 2 Kosmopol