Stod frem på tv: Nu angriber boligselskab kritisk beboer

Bygge- og boligselskab går til modangreb på kritisk beboer i Grønnely Parken i Gilleleje.

Opdatering klokken 17.48
Artiklen er opdateret med et afsnit om, at Danske Lejere er gået ind i sagen.

"For nogen vil glasset altid være halvt tomt, og nogen bruger tiden som selvudnævnt ekspert og politimand - til stor gene for andre beboere."

Sådan skriver Peder Blak, der er direktør i bygge og boligudlejningsselskabet Grønnelys A/S om en af deres beboere. 

Beboeren er Peter Bergstrøm, som til TV 2 Lorry for nylig har fortalt om de problemer, de cirka 105 beboere i Grønnely Parken i Gilleleje døjer med i den tidligere skolebygning, der er omdannet til lejligheder. 

Peter Bergstrøm har berettet om alt for tynde brandvægge. Om elinstallationer, der ikke er korrekt udført. Om vandskader, der opstår, når håndværkerne forsøger at rette op på andre fejl og om, hvordan han og andre beboere forgæves har forsøgt at få Grønnely A/S i tale. 

Nu har virksomheden så reageret ved at skrive til samtlige beboere. I brevet tilbyder de Peter Bergstrøm, at han kan fraflytte sin bolig, og at han vil få sit fulde indskud refunderet.

Samtidig skriver Peder Blak, at han og hans tvillingebror Kristian Blak vil møde op i Grønnely Parken, hvor de sammen med beboere, der måtte have fejl og mangler, vil gennemgå lejlighederne i "ro og mag".

"Vi er meget glade for de mange positive henvendelser, opmuntrende ord og ros, som vi de seneste dage har modtaget fra lejere på Rostgårdsvej (Grønnely Parken, red.). - hvilket bekræfter vores egen oplevelse, at langt størstedelen af jer lejere er meget glade for at bo i de flotte og charmerende meget centralt beliggende boliger i Gilleleje," skriver Peder Blak til sine lejere.

Desuden står der i brevet: 

"Som I ved er flere af bygningerne mere end 100 år gamle, og med mere end 3 meter til loftet, vil det aldrig være det samme som en helt nyopført betonklods - der vil uundgåeligt være skævheder, men samtidig en meget høj charme  i disse smukke bygninger."

De har ingen respekt for os

Peter Bergstrøm har ikke meget til overs for den mail, selskabet har sendt ham og de øvrige beboere.

- Grunden til, at de fremhæver mig, er at de aldrig har respekteret at vi har en beboerrepræsentation. De kalder det en "dart-klub". De har ingen respekt for os og det arbejde, vi gør. Det er derfor, de ikke omtaler mig som beboerrepræsentant, siger han.

Peter Bergstrøm lægger ikke skjul på, at han føler sig hængt ud i den mail, Grønnely A/S har sendt beboerne.

Men de nævner i mailen, at de får mange henvendelser fra tilfredse beboere?

- Det er pure opspind. De kan jo bare gå ind og kigge på vores Facebook-side, siger Peter Bergstrøm.

I mailen tilbyder Peder Blak lejer og beboerrepræsentant Peter Bergstrøm, at han kan flytte og få sit indskud tilbage. Det er ifølge beboerrepræsentanten slet ikke lovligt og er under alle omstændigheder ikke noget, han har tænkt sig at tage imod.

Til gengæld tager han imod tilbuddet om at møde de to tvillingebrødre, når de ifølge deres mail dukker op i Grønnely Parken den 22. januar.

- Det vil jeg meget gerne deltage i. Vi er mange, der gerne vil mødes med dem, siger han til TV 2 Lorry.

TV 2 Lorry har fået flere henvendelser fra andre beboere, der stiller sig på Peter Bergstrøms side - og ligeledes gør opmærksomme på meget lange lister med fejl og mangler.

Bygherre:

Peder Blak svarede mandag aften på spørgsmål. I en mail til TV 2 Lorry skriver direktøren:

"Vi tager naturligvis kritik meget seriøst og vi ønsker kun at sikre, at alle lejere er glade for deres bolig - derfor har vi jo netop tilbudt de lejere, der måtte ønske det, en gennemgang af deres bolig, og hurtig udbedring af fejl i efterfølgende uge."

Er det normalt for et selskab som jeres at kritisere navngivne lejere offentligt?

"Vi kritiserer ikke nogen navngiven lejer offentligt. Vi har en god dialog og har bl.a. aftalt et møde her i januar for at drøfte og forbedre samarbejdet med beboerudvalget," lyder svaret fra Peder Blak.

Det skulle være lækkert og eksklusivt. Men Grønnely Parken er ifølge flere beboere præget af en uendelig lang liste over fejl og mangler.
Det skulle være lækkert og eksklusivt. Men Grønnely Parken er ifølge flere beboere præget af en uendelig lang liste over fejl og mangler.
Foto: Kasper Stub Jørgensen/TV 2 Lorry

Får opbakning fra lejerforening

Foreningen Danske Lejere er nu også gået ind i sagen.

I et brev adresseret til Peder Blak og Grønnely A/S bakker lejerforeningen op om Peter Bergstrøm.

I brevet påpeger driftschef hos Danske lejere, Jørgen D. Jensen, at Grønnely ikke forstår situationens alvor, når de blandt andet kalder Peter Bergstrøm "selvudnævnt ekspert og politimand".

Han skriver videre:

"Dertil reagerer lejerne i ejendommen enormt stærkt imod, at I søger at foretage personforfølgelse. Jeg har selv aktivt modtaget reaktioner fra omkring halvdelen af alle beboere siden i går. Reaktioner der meget tydeligt reagerer netop på jeres angreb på Peter," lyder det videre i brevet.

"Det er dybt useriøst. Det er ikke Peter, der har ansvaret for, at I har foretaget udleje af boliger, der er i så dårlig stand, som det ses i Gilleleje."

Slutteligt inviterer Danske Lejere til dialog.

"Man kan godt tale sammen, selvom man er dybt uenige. Men det vil selvfølgeligt starte med, at I accepterer, at jeres lejere kan lade sig repræsentere – af beboerrepræsentationen og i det omfang, vi af dem bliver bedt om det, også af Danske Lejere som part i en dialog."

Svarer via sms

Da TV 2 Lorry i sidste uge første gang fortalte om sagen, lykkedes det os ikke at få Blak-brødrene til at stille op til interview. Til gengæld svarede Kristian Blak per sms, da vi ad den vej sendte nogle spørgsmål. Vi spurgte blandt andet, om han var bekendt med de fejl og mangler, beboerne i Grønnely Parken klager over.

Han svarede:

- Med større byggerier vil der altid være enkelte, der oplever fejl eller mangler. I dette tilfælde er der desuden tale om en ejendom af ældre dato, og det giver øvrige udfordringer. Det må man naturligvis tage med – både som udlejer og lejer, og det får vi selvfølgelig håndteret henad vejen i tæt samarbejde med lejerne.

Og lørdag den 22. januar møder han og hans bror Peder altså op i Grønnely Parken for at tale med lejerne.

_Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik