Oversigt

Seneste nyt

Aldrig har livreddere været så tidligt på strandene i Nordsjælland

I pinsen kan badegæster på tre strande i Nordsjælland møde livreddere fra klokken 11 til 17. Det drejer sig om stranden i Hundested, Tisvilde Øst og Hornbæk Øst.

Aldrig før har livreddere fra Nordkystens Livredningstjeneste været så tidligt til stede på de nordsjællandske strande, oplyser cheflivredder John Mogensen til TV 2 Kosmopol.

- Det er det tidligste nogensinde. Og sidste år lukkede vi strandene på det seneste tidspunkt nogensinde (10. september, red.). Vi har klimatilpasset os, siger John Mogensen til TV 2 Kosmopol.

Lørdag formiddag er han selv på plads på stranden i Tisvildeleje, hvor vandtemperaturen er 11,8 grader. Og der er badegæster - og fralandsvind, som dog ser ud til at skifte til pålandsvind. 

- Vi synes, der er behov for at være her. Vi har haft halvanden uge med solskin, og jeg er lige kommet fra Hornbæk, hvor der var et rend af mennesker.

- Og med fralandsvinden taler vi med alle dem, der vil have et SUP-board eller et badedyr med ud. Man kan lige så godt drukne i maj som i juni og juli, siger John Mogensen.

Han forklarer, at det kolde vand kan gøre det ekstra svært at svømme mod land, når man hopper i havet fra et badedyr eller SUP-board.