Massefyring på strandhotel: "Jeg skal fyre over 200 medarbejdere"

I 159 år har hotellet tronet i Helsingør, nu kæmper det for sin overlevelse. Nu er man nødt til at lave en massefyring.

Marienlyst Strandhotel i Helsingør har eksisteret siden 1861. Det har overlevet både 1. og 2. Verdenskrig, det har kæmpet sig fri af finanskriser og kartoffelkurer og det har klaret sig igennem en benhård konkurrence med andre hoteller.

Men lige nu er det gamle strandhotel oppe imod sin måske største og hårdeste modstander til dato - pandemien covid-19.

Marienlyst Strandhotel beskæftiger 373 mennesker, som går en juletid i møde med en fyreseddel hængende over hovedet.

- Jeg skal fyre over 200 medarbejdere. Jeg har kun et CVR-nummer, som omfatter både restaurant, spa og hotel. Og nu hvor restauranten og spaen er tvangslukket, så sidder jeg tilbage med hotellet. Og der er altså ingen, der booker et hotelværelse for at sidde og kigge ud over vandet. Så det hele er reelt tvangslukket. Men jeg får ingen kompensation, fordi jeg får at vide, at jeg kan fortsætte hotellet, siger administrerende direktør, Michael Lauritsen til TV 2 Lorry.

quote Der er altså ingen, der booker et hotelværelse for at sidde og kigge ud over vandet. Så det hele er reelt tvangslukket.

Michael Lauritsen, administrerende direktør, Marienlyst Badehotel

Skal fyre på tirsdag

Regeringen har med de seneste restriktioner tvangslukket store dele af turisme- og oplevelseserhvervet. Det rammer hotelbranchen hårdt og det betyder fyringer, lyder det fra direktøren. Hotelbranchen er på papiret ikke tvangslukket, men corona-virussen og de restriktioner, der skal bekæmpe den, betyder langt færre aktivitet på hoteller landet over.

quote Jeg har lønomkostninger på 4,3 millioner hver måned.

Michael Lauritsen, administrerende direktør, Marienlyst Badehotel

- Jeg har lønomkostninger på 4,3 millioner hver måned. Sidste gang fik vi lønkompensation i 11. time. Nu står jeg og siger til de timelønnede, at de kan forvente fyresedler på tirsdag, mens funktionærerne kan forvente det samme ved årsskiftet, siger Michael Lauritsen til TV 2 Lorry.

- Jeg vil på det kraftigste opfordre regeringen til at gøre det samme igen. For det her handler ikke kun om Marienlyst Strandhotel, men en hel branche landet over. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik