Så er den gal igen: Sækkevis af affald smidt i plantage

En stor bunke affald er blevet smidt ved Hornbæk Plantage. Det kan koste borgerne dyrt, lyder det fra Nordsjællands Park & Vej.

Solen stod højt på himlen i weekenden, og det fik mange til at søge ud i naturen. En af dem, der var ude for at nyde vejret, var Mette Pejtersen. Sammen med et par venner besluttede hun sig for at gå en tur i Hornbæk plantage i lørdags.

Men den forfriskende tur i det fri blev pludseligt forvandlet til det, der allermest minder om en tur på lossepladsen. I plantagen fandt de nemlig en kæmpe bunke affald.

- Jeg tænkte, at det var et forbandet svineri, siger Mette Pejtersen til TV 2 Lorry

Hun anslår, at der nok var omkring 20-30 sække i affaldsbunken.

Ikke første gang

Mette Pejtersen har tidligere fundet skrald i naturen, men denne gang forargede mængden hende. Hun lavede derfor et Facebook-opslag i den lokale Facebook-gruppe for at gøre andre bekendt med problematikken.

I samme tråd søgte Mette Pejtersen råd til, hvem hun skulle kontakte for at få den store bunke affald fjernet.

- Havde det været et par poser, så havde jeg bare selv fjernet det. Men det der, kan jeg jo ikke selv fjerne, og det kan i hvert fald ikke blive liggende, fortæller Mette Pejtersen, der senere meldte det til Nordsjællands Vej & Park.

Kan koste dyrt

Hos Nordsjællands Vej & Park, der blandt andet står for renholdelse og vedligeholdelse i Fredensborg og Helsingør kommune, bekræfter de, at de med jævne mellemrum får meldinger om, at der er smidt store mængder affald i naturen.

Selvom synderne forsøger at slippe for besvær eller gebyr ved at indlevere affaldet, så ender regningen med stor sandsynlig hos dem selv.

- Når vi skal sende en mand og en lastbil ud for at fjerne det her affald, så koster det. Regningen ender hos borgerne, fortæller Morten Juhl, driftsleder hos Nordsjællands Vej & Park.

Morten Juhl anslår, at de i gennemsnit bruger mellem 300.000 og 400.000 kroner om året på at fjerne affald. Og det koster ikke kun i pengekassen.

- Det kan betyde, at der i sidste ende for eksempel ikke er penge til nye skraldespande eller vedligeholdelse af naturområder, fortæller Morten Juhl.

Kan politianmeldes 

TV 2 Lorry har tidligere fortalt om store mængder affald i naturen. Dengang fortalte Nordsjællands Politi, at man kan straffes med bøder på mellem 5.000 og 20.000 kroner, hvis man smider affald i naturen. 

Morten Juhl fortæller også, at de hos Nordsjællands Vej & Park undersøger affaldet for at se, om de kan finde personlige papirer, der kan føre til den skyldige. 

- Hvis vi kan finde bevis på, hvem der har smidt affaldet, så melder vi det til politiet, understreger Morten Juhl, driftsleder hos Nordsjællands Vej & Park. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik