Grov mishandling af katte: Ejer skal i psykiatrisk behandling

En kvinde fra Helsingør skal i psykiatrisk behandling, efter hun er blevet dømt for mishandling af katte.

Retten i Helsingør har fældet dom over en kvinde i 50'erne, som tilbage i sommeren 2014 blev anholdt efter at have mishandlet snesevis af katte i en campingvogn i et erhvervsområde i Helsingør. Det skriver Helsingør Dagblad. 

I campingvognen - hvor kvinden også selv boede - blev der fundet 26 sygeligt udmagrede kattekillinger og tre voksne hunkatte, der vadede rundt i glasskår fra campingvognens ruder, katteafføring og urin. 

Kattene havde kun sparsom adgang til vand og overhovedet intet mad. Flere af dem var syge og angrebet af bylder, og retten fandt det desuden bevist, at fem katte var døde af sult i kvindens varetægt. 

Mentalundersøgelse førte til behandlingsdom

Kvinden blev kendt skyldig i dyremishandling i 2016, og hun fik desuden forbud mod at have noget med katte at gøre.

Men strafudmålingen blev udsat, fordi retten bestemte, at kvinden skulle mentalundersøges. Resultatet af undersøgelsen har ifølge Helsingør Dagblad nu ført til en behandlingsdom.

Det betyder, at kvinden skal underkaste sig ambulant psykiatrisk behandling med mulighed for indlæggelse så længe det skønnes påkrævet. Retten bestemte desuden, at kvinden ikke må have noget med katte at gøre i tre år.

Denne dom ankede hun efter aftale med sin forsvarer til Landsretten.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik