Helsingør danner rammen om ny krimiserie - nu kan du blive statist

Til sommer starter optagelserne til en nye krimiserie, og nu har du chancen for at komme med på skærmen.

Bor du i Helsingør, og har du en lille skuespiller gemt i maven, som aldrig har fået lov at blomstre? Så er der nu et godt sted at starte skuespillerkarrieren.

Til en nye krimiserie, som skal optages i Helsingør henover sommeren, søges nemlig statister fra lokalområdet.

Tv-serien er baseret på den kendte danske forfatter Anna Grues romanserie ”Den Skaldede Detektiv”, hvor man følge reklamemanden og privatdetektiven Dan Sommerdahl.

At Helsingør skal danne rammerne for serien er formanden for Kultur- og Turismeudvalget i Helsingør Kommune, Henrik Møller (Soc.dem.), glad for.

- Det er en utrolig spændende mulighed for at vise både nationalt og internationalt, hvad Helsingør har at byde på samtidig med, at vi sikrer investeringer i lokale leverandører. Serien flugter på den måde perfekt med den strategi, vi har lagt, og det glæder mig derfor, at TV2 nu kan sætte gang i arbejdet, siger han i en pressemeddelelse.

Anna Grue (født 1957) er en dansk journalist og forfatter. Anna Grue debuterede med romanen Noget for noget, som hun modtog Det Danske Kriminalakademis debutantdiplom for i 2006. I 2007 kom første bind i en planlagt serie på 10 om reklamemanden Dan Sommerdahl.
Anna Grue (født 1957) er en dansk journalist og forfatter. Anna Grue debuterede med romanen Noget for noget, som hun modtog Det Danske Kriminalakademis debutantdiplom for i 2006. I 2007 kom første bind i en planlagt serie på 10 om reklamemanden Dan Sommerdahl.
Foto: Thomas Lekfeldt - Ritzau & Scannpix

Nærmere bestemt søger produktionsselskabet statister i alderen 25-45 år, som er interesseret i at være statister over flere dage. De søger desuden statister i alle aldre, som vil være med en enkelt dag.

Som statist for en enkelt dag får man et gavekort som tak, mens man ved deltagelse i flere dage får ”et særdeles beskedent beløb”, som casteren Dorte Rømer skriver i sit opslag.

Krav til krimiseriens statister

Som statist skal man både passe ind i den ramme, tv-serien arbejder indenfor, og så skal statisten have en god portion tålmodighed.

I casteren Dorte Rømers opslag bliver de kommende statister nemlig advaret mod lange ventetider, som kan opstå under optagelserne. De udvalgte statister opfordres derfor til at medbringe noget, de kan få tiden til at gå med.

Replikker bliver der heller ikke noget af som statist. Så vil du gerne høres, er det ikke statistroller, du skal kaste dig over.

Man skal som statist på den krimiserien også være meget fleksibel. Det er nemlig først dagen før, at man får af vide, hvornår man skal møde på optagelse den efterfølgende dag.

Men alt dette kan være det hele værd, hvis du ønsker at opleve et filmset og måske endnu hilse på et par skuespillere.

Så lever du op til kravene, og kan du acceptere reglerne, kan det være dig, der stjæler opmærksomheden med din fantastiske præstation i baggrunden, når tv-serien engang løber over skærmen.  

Fakta om tv-serien

  • TV2/Danmark er gået sammen med ZDF i Tyskland og det amerikansk/tyske salgsselskab Dynamic Television om at forvandle romanerne til en tv-serie.
  • Tv-serien skal sendes på TV2-Charlie
  • Serien udkommer i 8 afsnit
  • Serien er allerede solgt til hele norden samt Frankrig, Italien og Benelux.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik