Vand er stadig urent - kommune opretter nødforsyning af drikkevand

Vandprøver fredag viser, at der fortsat er problemer med vandkvaliteten i Herlev Kommune.

Drikkevandet i Herlev Kommune er fortsat inficeret af E. Coli-bakterier, som også kaldes lortebakterier.

Det oplyser forsyningsselskabet Hofor på sin hjemmeside. 

"Resultatet af vandprøver taget flere steder i Herlev fredag betyder, at der fortsat er anbefaling om at koge vandet grundet forurening med E.coli," skriver Hofor på sin hjemmeside lørdag klokken 13.10. 

På kortet herunder kan du se det område, hvor borgere anbefales at koge vandet:

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

fwegweghew
Foto: Hofor

Herlev Kommune oplyser, at beboere i ovenstående område koger vandet i to minutter, før det drikkes eller bruges til madlavning. 

Vandet i hanerne kan dog godt bruges til tøjvask, kogning af kartofler og lignende, lyder det.

Herlev Kommune oplyser lørdag på sin hjemmeside, at man oprettet nødforsyning af rent drikkevand ved to brandhaner. Den ene er placeret på Herlev Torv 25 og den anden står på Mileparken v. Lyskær.

Nødforsyningerne er placeret ved disse brandhaner, da de ligger i et område, hvor vandet ikke er forurenet, lyder det fra Herlev Kommune. Borgere skal selv medbringe beholdere til vand. 

"Vi ved ikke præcis, hvornår vandet er rent nok til, at vi kan ophæve kogeanbefalingen, men vi ved fra tidligere tilfælde, at det kan tage omkring fem dage og muligvis længere tid," skriver Herlev Kommune på sin hjemmeside. 

(Artiklen fortsætter efter faktaboksen.)

Hvis dit vand er misfarvet

HOFOR er i gang med at skylle ledningsnettet i det område af Herlev Kommune, hvor der er konstateret en vandforurening. Det kan give misfarvning af vandet nogle steder pga. okker i vandet. Hvis du oplever, at vandet i hanen er rød/brunt, så lad det løbe, til det er klart igen.

Kilde: Hofor

Det har endnu ikke være muligt af fastslå årsagen til forureningen, men der er en mistanke om, at det kan stamme fra kommunens vandtårn. Derfor er vandtårnet taget ud af drift.

- Vi arbejder derfor på højtryk for at finde kilden til forureningen, ligesom vi vil skylle vores vandsystem igennem og har iværksat ekstra mange prøvetagninger, udtalte Brian Hansen, der er forsyningsdirektør for vand og spildevand i Hofor, torsdag. Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik