Frivillige tilbyder at hente folk til juleaften for dem, der mangler nogle af fejre den med

Ti frivillige chauffører stiller sig til rådighed, når op mod 150 borgere skal holde 'Juleaften for alle' i Hillerød.

For tredje år i træk inviterer en gruppe frivillige til 'Juleaften for alle', der i år foregår i cafeteriaet 'Bag Målet' på Hillerød Stadion.

Festen er gratis for alle deltagere og byder på julemad, dans om juletræet og gaver til børnene. I år byder festen på endnu et tiltag: Et tilbud om gratis tranport lige til døren.  

- Vi vil gerne lå længere ud end bare Hillerød og har de seneste to år oplevet, at transporten til arrangementet var en barriere. Der er mange, der sidder i landsbyerne omkring Hillerød og ikke har mulighed for at komme til festen, hvis ikke vi tilbød transporten. Og så er det en stor fordel, hvis nogle af de ældre gæster for eksempel bliver trætte og vil hjem før arrangementet slutter, siger Peter Bennett. 

145 har allerede tilmeldt sig festen, hvor der er plads til 150 deltagere. De mange deltagere kan se frem til en stor fest. 

Plan for dans om juletræet er på vej

Der var 100 deltagere og ti frivillige til den første udgave af 'Juleaften for alle'. I år er gruppen af frivillige vokset til 40, der kommer til at løse mange andre opgaver end chaufføropgaverne. 

- En kokkefaglært fra erhvervsskolen og en kvinde fra et cateringfirma har tilbudt at lave maden. Det hele bliver lavet fra bunden. Hjemmelavet rødkål, flæskesteg, and, tre slags kartofler, ris a l mande og så videre, siger Peter Bennett.

Men de mange frivillige har også en anden vigtig rolle. Det kan nemlig være en lidt speciel oplevelse at skulle holde jul med fremmede mennesker for de mange gæster.

Derfor er der lavet en velkomststrategi, hvor de frivillige er delt op i grupper, der tager imod gæsterne og får dem ned til deres pladser.

- Det værste er, hvis gæsterne kommer til at føle sig ensomme til arrangementet. Derfor bliver de taget imod i døren, fulgt til deres plads, hvor der er navneskilt og meget mere. Desuden sørger bordformænd for, at der ikke er nogen, der ikke har nogen at tale med, siger Peter Bennett.

De op mod 150 gæster skal også danse om juletræet. Sidste år blev de delt op i fem grupper, der dansede om fem juletræer.

Lørdag skal pyntningsgruppen beslutte, om man vil bruge samme model i år. 

- Det er hårdt, når Danmark lukker ned 

Peter Bennett arbejder til daglig med inklusionsprojekter hos DGI. Det var i kontakten med de sårbare, at han fik ideen til 'Juleaften for alle'.

- Hele Danmark lukker ned. Det tænker man ikke over, når man er i et fællesskab. Bibliotekerne lukker ned, foreningerne lukker ned og busserne kører ikke. Det er hårdt, siger Peter Bennett.

For ham og de frivillige er det vigtigt, at gæsterne ikke komme til at føle sig ensomme juleaften. Derfor er det også vigtigt, at det ligner, smager og dufter af jul til arrangementet.

- Det er ikke et suppekøkken. Det er en julefest, hvor vi skal have det hyggeligt og spise god mad. Derfor er vi nået frem til, at 150 er en passende størrelse, hvis vi skal have den gode julestemning, som vi har haft de andre år, siger Peter Bennett.

Han understreger, at julefesten er for alle.

- Det er for alle. Der kommer hjemløse, flygtninge, en familie fra udrejsecenteret Sjælsmark, enlige ældre, sårbare familier og ganske almindelige familier, der bare gerne vil holde jul på en anden måde, siger Peter Bennett.

Stor lokal opbakning

Det er ikke kun blandt de frivillige, at 'Juleaften for alle' oplever en større tilslutning. Det lokale erhvervsliv og Hillerød Kommune betaler nemlig gildet, der er gratis for deltagerne.

Lokale erhvervsdrivende har blandt andet sørget for julegaver til de 30 børn under atten år, der deltager. Og så har Spar Nord sørget for at opfylde et særligt ønske fra de frivillige i køkkenet. 

- Køkkenpersonalet havde et ønske om at få ens sorte forklæder, så der blev skabt lidt restaurantstemning. Så jeg måtte have fat i Spar Nord, og de var så søde at hjælpe, siger Peter Bennett.

Han oplyser desuden, at der også er rigtig gode muligheder for, at julemanden kigger forbi arrangementet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik