Vidste du det? Nu åbner spritny station på S-togsnettet

Favrholm Station kaldes ”Nordsjællands nye pendlerstation” og et ”nyt trafikknudepunkt” af Banedanmark.

Det er ikke så ofte, en ny S-togsstation indvies – men når det sker, bliver det som regel fejret med både borgmester, transportminister og i dette tilfælde også regionsrådsformand.

Således vil Hillerøds borgmester Kirsten Jensen (S), transportminister Thomas Danielsen (V) og formand for Region Hovedstaden Lars Gaardhøj (S) indvie den nye Favrholm Station syd for Hillerød den 12. december, skriver Banedanmark i en pressemeddelelse.


Stationen har været undervejs siden april 2022, hvor Banedanmark og Lokaltog tog første spadestik til stationen, som er blevet til i et tæt samarbejde mellem Lokaltog, Movia, DSB, Region Hovedstaden og Hillerød Kommune.

- Favrholm Station er et godt eksempel på, at infrastruktur skal bygges der, hvor der er brug for den. Det her trafikknudepunkt vil gøre det nemmere at komme rundt i Nordsjælland med kollektiv trafik, og jeg håber, at de mange daglige brugere fremover vil opleve toget som et attraktivt transportmiddel, som nu bliver endnu mere fleksibelt og bidrager til at gøre afstandene i regionen mindre, udtaler transportminister Thomas Danielsen.

Spørg Os - Formular

_

Supersygehus som nabo

Tilblivelsen af den nye station er blevet en realitet som en del af tilblivelsen af det kommende supersygehus Nyt Hospital Nordsjælland, der bliver nærmeste nabo.

Det historisk dyre hospital, som bliver bygget i den nye Hillerød-bydel Favrholm, skulle egentlig have været indflytningsklar i 2020, men byggeriet er fortsat i gang. Ifølge de nuværende planer skal hospitalet stå klart til brug i 2026 – til gengæld kan man så allerede fra hospitalets åbning tage toget direkte til sin hospitalsaftale.

Favrholm Station er både koblet til S-togsnettet i retning mod København, ligesom det er koblet til Lokaltogsbanen mod Frederiksværk.

(Artiklen fortsætter under billedet.)

Den nye station ligger lige ved det kommende supersygehus Nyt Hospital Nordsjælland
Den nye station ligger lige ved det kommende supersygehus Nyt Hospital Nordsjælland
Foto: Banedanmark

Stor parkeringsplads og kommende supercykelsti

Banedanmark kalder den nye station et nyt ”trafikknudepunkt”, og ifølge deres beregninger, vil de rejsende kunne spare op til 10 minutters rejsetid mod København.

Samtidig er der anlagt 450 parkeringspladser til biler og overdækket cykelparkering til de rejsende - og en ny supercykelsti er på vej til stationen, som derfor forventes at blive en oplagt pendlerstation, da man på den måde kan undgå at undgå myldretidstrafikken i Hillerød by.

Selvom snoren først klippes og stationen officielt indvies den 12. december, kan man allerede fra den 10. december stå af og på på Favrholm Station på dagen, hvor DSBs nye køreplaner også træder i kraft.

I dagtimerne vil der køre S-tog hvert 10. minut i begge retninger, mens Frederiksværksbanen vil stoppe tre gange i timen.

Fakta om Favrholm Station

 • Favrholm Station er første del af opgraderingen af den nordsjællandske togtrafik. De kommende år skal Hillerød Station ombygges, så Lokaltog og S-tog bindes endnu bedre sammen.
   

 • Den nye station kommer til at betjene en helt ny bydel, Favrholm, samt det nye regionshospital, Nyt Hospital Nordsjælland, som forventes at åbne i 2026.
   

 • Det har taget cirka halvandet år at bygge Favrholm Station, som udover selve stationen består af den store parkeringsplads, busholdeplads og cykelparkering.
   

 • På stationen kan passagererne nemt skifte mellem Frederiksværkbanen og S-togslinje A mellem Hillerød og København.
   

 • I dagtimerne vil der køre S-tog hvert 10. minut i begge retninger. Frederiksværkbanen vil stoppe tre gange i timen.
   

 • Indvielsen af stationen den 12. december begynder klokken 07.45, hvor snoren klippes og ministeren, regionrådsformanden og borgmesteren holder tale. Bagefter vil der være kakao, kaffe og æbleskiver til alle.

Kilde: Banedanmark


Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik

Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik