Havn indsætter corona-vagter

Rungsted Havn har set sig nødsaget til at indsætte coronavagter for at minde besøgende om, at de skal holde afstand til hinanden.

Det lokker - det milde og solrige forårsvejr. 

Og det er da fristende at gå sig en tur i det gode vejr efter en lang dag med arbejde og børnepasning i hjemmet.

Men på Rungsted Havn i Nordsjælland havde lidt for mange mennesker i sidste uge udvalgt den henrivende havnepromenade som mål for turen i det fri. 

Derfor har havnene nu valgt at indsætte corona-vagter for at huske besøgende på at holde afstand og tage deres forholdsregler, oplyser havnechef, Anders Söderberg, til TV 2 Lorry.

Havnechef Anders Söderberg.
Havnechef Anders Söderberg.
Foto: Anna Clara Ingemann-Hansen/TV 2 Lorry

- Vi har valgt at hyre de her corona-vagter, så de kan være en form for menneskelig skiltning - det er rimelig synligt, hvem man er med vores vest. Vi har sat lidt tekster på, så folk både på ryggen og foran kan læse, hvad det drejer sig om, siger havnechefen. 

Han vil dog gerne have besøgende på havnen, der overholder myndighedernes anbefalinger om afstand.

- Når man er hjemsendt i de her tider, og man er derhjemme og passe børn, så skal man jo ud og have luft, og det kommer de ned på havnen og gør. Det, synes vi, er fint. De skal bare overholde de retningslinjer, der er, siger Anders Söderberg. 

Artiklen fortsætter efter billedet...

Flot er den - Rungsted Havn.
Flot er den - Rungsted Havn.
Foto: Anna Clara Ingemann-Hansen/TV 2 Lorry

Hastelov mod forsamling

I yderste konsekvens kan politiet gribe ind og udskrive bøder, hvis for mange er sammen. Det nuværende forsamlingsforbud, der er i brug for at bremse smitten af corona, betyder således, at der ikke må samles flere end ti personer. Hverken udenfor eller indenfor.

Et hastelovsforslag, som Folketinget skal behandle tirsdag, viser, at regeringen foreslår, at bøden for ikke at overholde forsamlingsforbuddet hæves. Fra 1.500 kroner til 2.500 kroner.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Besøgende på Rungsted Havn skal lære at holde afstand.
Besøgende på Rungsted Havn skal lære at holde afstand.
Foto: Anna Clara Ingemann-Hansen/TV 2 Lorry

Forbud mod mere end to personer

Det nye lovforslag vil desuden gøre det muligt at indføre et forbud mod, at tre personer eller flere befinder sig det samme sted. Men kun hvis regeringen finder det nødvendigt.

"Der lægges i den forbindelse vægt på, at regler, påbud og forbud vil blive udstedt med henblik på at forfølge vægtige hensyn til at beskytte den offentlige sundhed, herunder hensynet til at forebygge eller inddæmme smitte med alment farlige sygdomme her i landet, og at forbud mod forsamlinger og adgang til offentlige institutioner m.v. alene vil blive fastsat, når det er nødvendigt for at mindske eller forhindre udbredelse af en alment farlig sygdom her i landet," står der i lovforslaget.

Undtaget er familiemedlemmer og personer fra samme husstand. Desuden gælder sådan et forbud ikke arbejdspladser.

Hasteloven vil desuden give regeringen mulighed for at lukke offentlige områder, hvor der mistanke om, at mange mennesker normalt vil samle sig. Eksempelvis legepladser eller fodboldbaner.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik