Oversigt

Seneste nyt

Slotte tørner sammen om ret til navn

Strid om retten til et navn har udløst restsag - og nu millionerstatning - for to slotte i Danmark bærer det samme navn.

Kokkedal Slot ligger i Hørsholm i Nordsjælland. Jep!

Kokkedal Slot ligger i Brovst i Nordjylland. Jep!!

Og hvis du er forvirret over de to udsagn herover, så er det ikke så mærkeligt. Men i vores lille land er der hele to slotte, der bærer det samme navn - Kokkedal Slot. Og lige præcis det navnefald har ført til, at de to er tørnet sammen i en retssag, hvor det netop handlede om retten til at bruge navnet.

Det skriver Ritzau.

Retssagen er endt med, at Kokkedal Slot i Nordsjælland ikke kan bruge varemærket "Kokkedal Slot Copenhagen" for deres hotel og restaurant.

Det skriver Sø- og Handelsretten på sin hjemmeside fredag.

Ifølge retten er der en såkaldt forvekslingsrisiko med Kokkedal Slot i Nordjylland, som også driver restaurant og hotel.

Det nordjyske slot har varemærket "Kokkedal Slot". Det ligger i Brovst.

Sø- og Handelsretten tildeler også ejeren af det nordjyske slot en erstatning og et vederlag på to millioner.

Erstatningen er fastsat ud fra hensyn til afstanden mellem de to slotte, og den tid, som varemærkekrænkelsen har varet.

Varemærker er inddelt i forskellige klasser, og det er specifikt varemærket for en klasse, der drejer sig om restaurant og hotel, som Sø- og Handelsretten har ophævet.

I dommen står der blandt andet, at dommerne har lagt vægt på, at "Copenhagen" står med mindre skrift i det nordsjællandske slots logo.

Da de to slottes ydelser minder om hinanden, og det nordsjællandske slot er bekendt med, at der kan ske forvekslinger, er det ikke i overensstemmelse med god markedsføringsskik, ifølge Sø- og Handelsretten.

Omvendt må det nordsjællandske slot, som netop ligger i Kokkedal, godt bruge sit varemærke, når det kommer til uddannelsesvirksomhed, underholdningsvirksomhed, sportsarrangementer og kulturelle arrangementer.