Oversigt

Seneste nyt

Kommune genindfører store bededag som fridag i skolerne

Et flertal i Hvidovre Kommune har vedtaget at genindføre store bededag som fridag i folkeskolerne.

Det fremgår af et referat fra kommunalbestyrelsens møde tirsdag. Et flertal bestående af Konservative, SF, Liberal Alliance, Danmarksdemokraterne og forslagsstillerne fra Dansk Folkeparti vedtog beslutningen, mens medlemmer fra Socialdemokratiet og Enhedslisten stemte imod.

Store bededag blev afskaffet som helligdag fra årsskiftet af et flertal i Folketinget bestående af SVM-regeringen samt Radikale Venstre.

Store bededagsfridagen i folkeskolerne i Hvidovre genindføres dog først i skoleåret 2025/2026, hvor store bededag i øvrigt falder på den 1. maj, hvor eleverne har fri i forvejen.

Det skyldes, at kommunen allerede har planlagt skoleårene 2023/2024 samt 2024/2025. Her har skoleeleverne i Hvidovre fået en fridag på andre datoer end store bededag, der i år er den 26. april.

Beslutningen i Hvidovre Kommune betyder dog ikke, at eleverne skal gå en dag mindre i skole. Folketingets afskaffelse af store bededag ændrer nemlig ikke på antallet af undervisningsdage på et skoleår, der fortsat er 200. Det ”nye” er således, at kommunen i stedet for at placere en fridag et lidt tilfældigt sted i kalenderen går tilbage til den gamle model med fri på store bededag.

Flere andre kommuner holder ligesom Hvidovre fast i store bededag som en fridag i folkeskolerne - herunder Københavns.